2018. február 18., vasárnap

Gondolokodok - csak úgy magamban

Egyszer régen, nagyon régen, a facebook előtti időkben, amikor a magyarok még az iwiw-re (emlékszik még rá valaki?) hívták meg ismerőseiket, szorgosan keringtek a hülyébbnél, hülyébb megosztós emilek: ha nem küldöd tovább 1.000.000 ismerősnek, nem kap enni a kutyád stb. A segítségkérő levelek, a szerencsehozó lóherék, pénzt ígérő mandalák és még sorolhatnám. Rettentően dühítettek ezek az irományok, de egy laza kézmozdulattal töröltem őket és nem izgattam fel magam.

Manapság már a "fészbuk" mondja meg a tutit. És láss csodát! Ismét, vagy 10 év után ugyanazok az személyek tűnnek el, égnek meg, ugyanazok a hamis ígéretek keringenek, mint régen. És a sok ember megosztja őket. Megosztja a "cégünk sikereire való tekintettel kisorsoljuk ezt, meg azt a nagyértékű semmit". Megosztja, hogy "eltűnt a kicsi lányom". Megosztja, hogy "gyerekeket rabolnak el egy hupilila kocsiban" És senkinek, még csak eszébe sem jut a "megosztás (ész nélkül)" gomb megnyomása előtt, hogy a rendőrség hivatalos oldalán tájékozódjon. Megnézze az eltűnt emberek oldalon, hogy igaz e a hír. Vagy csak egyszerűen rákeressen mint hoax. Nagyon elkeserít ez a fajta emberi hiszékenység és butaság.
Másik nagy kedvencem, amikor hülyének néznek. Egy ránézésre is egyszerű logikai feladat (ha én meg tudom oldani, akkor az:-)) alatt álló "osszátok, ha értitek, nem számítok sok megosztásra" lebecsmérlő kijelentés. Már magában hordozza eleve, hogy: hülye vagy, nem fogod tudni megoldani, így meg sem fogod osztani. Hát nem egy pozitív megerősítés! 

Tudom, hogy meg lehet találni elveszett tárgyakat a facebook segítségével, de nem egy egy évvel ezelőtt eltűnt kerékpárt. Tudom, hogy eredményes lehet az illetékes szemétlerakó megtalálásában. Kisállat eltűnésekor. Olyankor, amikor van valóságalapja a hírnek.
DE! Gondolkozzunk már emberek mielőtt nyomogatunk, mert ez a fajta eszetlen mindent megosztós magatartás hihetetlen negatív lenyomatot tud adni egy személyről.

Ez a saját, külön bejáratú véleményem. Muszáj volt elmondanom, mert ahogy a férjem mondja, különben lehet felrobbanok. :-)

4 megjegyzés:

  1. Mind a két közösségi oldalon voltam, majd szép lassan rájöttem hogy inkább nem kérek belőlük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van Éva. Ami miatt én maradok, hogy van pár kedvenc íróm, akiknek a legfrissebb írásait ott mindig el tudom olvasni. Különben nem nagyon jutnék mai magyar irodalomhoz egykönnyen.

      Törlés
  2. Szia, baromira tetszik a cikk :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés