2012. július 29., vasárnap

Blogkóstoló 4. - Szezámagos csirkemell hagymás burgonyával

Az előző Blogkóstolónál ismertem meg Böbét, abból az alkalomból, hogy a blogomat sorsolta ki neki a szerencse és tőlem kellett főznie. Erre mi történik most? Nekem kell Tőle főznöm. Ennek nagyon, de nagyon örültem, mert annyi jó recept van nála és egyet már különösen régen kinéztem magamnak, hogy elkészítek. Nem kellett sokat válogatnom, noha van még ezer más, amire "fáj a fogam". Így esett a választásom egy vasárnap alkalmával a szezámmagos csirkemellre, hozzá Nagyfiú kedvenc köretét, hagymás burgonyát készítettem.


Hozzávalók:

2 csirkemell
1 tojás
2 ek tej
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag

0,5 kg burgonya
 1 nagy fej hagyma

A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, besózzuk, félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy fazékban sós vízben feltesszük főni. A tojást egy csipet sóval és a tejjel felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük fele- fele arányban a szezámmaggal. A hagymát nem túl vastagon felkarikázzuk. A hússzeleteket liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megforgatjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 3-4 kanál olajat és kisütjük a húst. Addigra a burgonyánknak is késznek kell lennie. A serpenyőbe lévő kis zsiradékot remekül fel tudjuk használni, ha kevés lenne adunk még 1-2 kanál olajat, és felforrósítjuk, hozzádobjuk a hagymakarikákat. barnára pirítjuk és rászedjük csepegtetőkanállal a forró burgonyát, összeforgatjuk, a tüzet elzárjuk és lefedve pár percet, mondjuk, míg megterítünk, pihenni hagyjuk. Ezután tálalhatjuk a finom, friss vacsorát egy kis Nyár ízei salátával nektarinnal.





JÓ ÉTVÁGYAT!

6 megjegyzés:

  1. Szuper választás volt,nagyon guszta lett:))Hú most de meg ennek egy tányérkával!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira finom volt! De jó, hogy feltetted! Régen ki akartam már próbálni. Pusszantas érte! :))

      Törlés
  2. mhhh mega köstlich jetzt habe ich riesen Hunger *in die Küche verschwind*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Also, los! Wir haben in null koma nix sekunden alles weggeputzt. :-))

      Törlés
  3. Júj, de éhes lettem, ahogy nézegetem a receptjeidet. Nem jártam erre egy ideje kis szabadságolás miatt :), most meg nem győzöm végig nézni a finomabbnál finomabb ételeket... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak válogass kedvedre, kedves Gabriella! Én is régen jártam erre és nekem is tetszenek az ételek! ;-P)

      Törlés