2012. szeptember 8., szombat

Kifli formázása

Hogy ne okozzon gondot otthon is finom kiflit készíteni!

A megkelt tésztát átgyúrjuk és hosszúkásra formázzuk

A tésztát egyenletes (100g) darabokra vágjuk

A korongokból zsemléket formázunk és 10-15 percig pihentetjük

Ovális alakúra nyújtjuk a zsemléket

Elkezdjük a felső felén feltekerni a tésztát,

miközben az alsó felén óvatosan húzzuk, így alakítva ki az alsó részét,

ami alulra kerül

Gyengéden megsodorjuk a kiflit

és szépen tepsire sorakoztatjuk, vékonyan vízzel megkenjük, duplájára kelesztjük

16 megjegyzés:

  1. Nahhh, valahogyan én is így formáztam. Csak kicsit szorosabbra, mint látom, ettől kicsit sűrűbb lett, de nagyon finom! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sűrűség szerintem inkább abból adódhat, hogy kevesebbet állt a kifli a sütés előtt. De ha sűrűbb is, örülök neki, hogy ízlett!!! :-)) Nálunk is nagy sikert aratott, el is fogyott mind a nyolc, pedig nem is reggeliztem rendesen. Bezzeg a többiek! ;-D

      Törlés
    2. Az lehet, pedig próbáltam betartani az időpontokat. :D Az mondjuk igaz, hogy nem kelesztettem duplájára a sütés előtt, csak húsz percet állt, na de majd legközelebb. :) Valahogy nekem a szárított élesztős dolgok nem mindig sikerülnek...

      Törlés
    3. Hát ha ízlett a családnak, akkor minden rendben volt. Rá se ránts a többire, majdcsak alakul. Ha meg a szárított élesztővel hadilábon állsz, csináld frissel, az is jó. Bár én a házi szárított élesztőt használom, nekem mindkettő bevált.

      Törlés
  2. Nagyn guszta, köszi az ötletet és a receptet! Pont csomagolni való kiflik, holnap meg is sütöm őket!:-)
    Ugye jobban vagy már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak rajta Anikó! Örülök, ha jó ötletet tudtam adni! :-)) Remélem ízleni fog a családnak a tízórai. Köszi a kérdésed, már alakulok, ma már csak a gyomrom fájt. És ez jó, mert ha a fejem fájna, akkor nagy baj lenne, azt nem bírom. Minden más fájdalom jöhet, de a fej, az nem. Szóval, megmaradok! ;-D

      Törlés
  3. Szia! ma megakartam nálad nézni a Tortaimádó: Diós grillázsos torta bejegyzésedet de valamiért nekem nem jött elő az oldal. Nem tudom hogy nálam vagy nálad van a hiba ,nekem az írja ki az oldalad hogy az oldal nem található. De lehet hogy csak én bénáztam,de többször megpróbáltam:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Móni! Az az igazság, hogy kicsit hamar raktam fel, nem írtam hozzá még megjegyzést, ki akartam javítani, erre kitöröltem, mint egy kezdő. :-)) De már olyan későn volt és annyira nem volt kedvem újra nekilátni. De ma már pótoltam. :-))

      Törlés
  4. Kedves Gionetta, örülök, hogy Rád találtam, én is Németországba szakad hazánk fia vagyis lánya vagyok, csodás a kiflikéd, én is sütöttem már egy párszor, mert az én Lánykám is nagyon szereti a kiflit, de eddig csak akkor nyerhette meg, mikor Magyarországon voltunk, most már szerencsére én is tudok sütni, lassan egy éve sütögetem a minden napit :) A recepted csodás mindenképpen ki fogom próbálni. További szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!
      Hát én még hogy örülök, hogy rámtaláltál! Annak meg még jobban, hogy a kifli is tetszik. Ez abszolút az én "gyermekem" és Nagyfiú is rajong érte. Még kemencében sütve is nagyon finom. Próbáld csak ki és ha kedved van, Küldj képet róla és beillesztem a Ti készítettétek mappába.
      Szép napokat Neked is!

      Törlés
  5. Kedves Gionetta!
    Ma este találtam rá az oldaladra,és azóta csurog a nyálam:)
    1hónapja kezdtem el én is az itthoni kenyér sütögetést,bár már évek óta sergek-pörgök a konyhába:)
    nagyon sok jó ötlettel,újdonsággal találkoztam!Örülök,hogy benéztem:)
    lenne is 1-2kérdésem..:)
    Már be is gyúrtam a kifliket..alig várom,hogy süthessem.Viszont nincs 2egymásra helyezhető tepsim.Olvastam a sütőzacsis megoldásról..az hogyan működik?Tudnál nekem segíteni,hogy abban hogyan süssem meg?
    Ill.az Eszterházy tortádat szeretném a 7végén kipróbálni,de kerek formába.. ahhoz is ugyan ennyi alapanyag kell,egy 3-4laposhoz?
    További jó sütést-főzést Kívánok! :)
    Dia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretettel köszöntelek az oldalamon, kedves Dia! Örülök, hogy rámtaláltál! :-))

      A sütőzacskó tökéletes megoldás a sütéshez, de akkor abban is kell kelesztened a formázás után, akár a hűtőben, akár nem. Csak bele kell sorakoztatni őket, bár szerintem nem fér bele ez a mennyiség egy zacskóba, de az nem gond. Tedd kettőbe, két tepsire. Ha hűtőben keleszted, az első vagy egyetlen tepsit hideg sütőben kell sütni kezdeni, a másikat a sütő fölé/ közelébe tenni. Addig felmelegszik a tészta és nem reped szét ha beteszed a forró sütőbe.

      Az Eszterházy tortához a megadott mennyiség kell, de van egy rossz hírem, abból 6 lapot kell sütni. Szóval ügyesen kell bánni a mennyiséggel, de ha csak 5 sikerül, akkor sincs gond. A krém elég a töltésre és díszítéshez, a legfelső lapot pedig úgy vond be, ahogy leírtam a tekercsnél.

      Jó sütést Neked is! Küldd el a képet vagy a blogod linkjét és én is beteszem a Ti készítettétek (vagy valami hasonló;-)) című gyűjteménybe. Csak előbb még meg kell alkotnom. :-))

      Törlés