2013. január 30., szerda

Almás, diós zellersaláta


Saláta: fejes saláta cukros- ecetes lében, ami ha ellepi, remek ízt ad neki, de sosem lepte el és a fele csak zöld fűízű izé volt. Inkább befőttet ettem a tojásos nokedlihez. Ehhez képest az utóbbi időben jó sok salátát kotyvasztottam és jó ízűen el is fogyasztottam és egyik sem volt fűízű.

Kicsit Waldorf salátára hajazó, de nem majonézes, bár azzal is remek, könnyű ebédnek vagy vacsorának való. És nagyon laktató, a diónak köszönhetően. 





Hozzávalók:

300- 400 g zeller
2-3 db savanykás alma
100 g dió

bors
citromlé
olívaolaj, bár én tökmagolajat is tettem bele, nem ártott neki 

A diót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, amikor kihűlt, nagyobb darabokra vágjuk késsel. A zellert megpucoljuk, julienre vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az almákat negyedeljük, kimagozzuk, megpucolni nem kell és vékonyan felszeleteljük, a zellerhez keverjük, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal és hozzáadjuk a diót.Ezután már csak érni kell hagynunk és élvezni a remek ízeket.
Akinek kedve van, fogyaszthatja majonézzel vagy tartár mártással.
 



















JÓ ÉTVÁGYAT!

8 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, nekem is ilyen könnyű salátákat kellene fogyasztani ahhoz, hogy leadjak pár kilót! :) Jól néz ki, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, Hankka, Te pont jól vagy úgy, ahogy vagy!!! De már csak az ízek miatt is érdekes ez a salátaevés. Nekem kimondottan jól esik mostanában. Örülök, hogy Neked is tetszik! :-))

      Törlés
  2. A zeller nem kesernyés? Én egyszer csináltam zellerkrémlevest és olyan keserű lett valamiért. Azóta nem próbálkoztam. :( A töltött céklád szuper volt, ma azt ettem ebédre!:) Megoldottam a feliratkozást, bal oldalt alul, nem volt kirakva nekem eddig, köszi h jelezted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a zeller friss, esetleg folpackban tárolod a hűtőben, nem szabadna, hogy kesernyés legyen. Nyersen persze van egy kis fanyar íze, de főve, pláne levesnek, nincs. Hamarosan felteszem a zellerkrémlevest is. Teljesen vegán, de egy kis tejszínnel, még finomabb. A rántott zeller egyenesen a kedvencem, a zelleres répafasírtról nem is beszélve! :-))
      Örülök, hogy feliratkozhatok Hozzád! :-))

      Törlés
  3. Nagyon tetszik és nem is kell hozzá semmi bonyolult! holnap készítek is egy adagot a sült csirke mellé! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak bátran! Kíváncsi vagyok, hogyan fog ízleni! Nálunk roppant módon. Azóta vettem hozzá dióolajat is. :-))

      Törlés