2013. január 11., péntek

Tejfölben sült csirke

Egyszer már készítettem tejfölben sült csirkét Petra receptje alapján. De mivel citrom van benne, nem nagyon jön be Életem Párjának. Így most kihagytam és a tejföl egy részét tejszínnel helyettesítettem.


Hozzávalók:

1 db csirke részeire szedve

bors
200 ml tejföl
200 ml tejszín (vagy tejföl)

A csirkeaprót sózzuk, borsozzuk.

Egy fedeles sütőedénybe helyezzük a tejföl- tejszín keverékével meglocsoljuk és lefedve 180C fokos sütőben készre pároljuk.


A végén fedő nélkül 200C fokon kicsit megpirítjuk. Ha szép piros, a húst tálra szedjük, a szaftját kissé beforraljuk, ha kell keményítővel sűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk. 



JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos:) Nálunk is tejfölben sült csirke volt csak parmezánnal és csirkemellből, isteni volt. A férfiak folyton csak válogatnak:) Szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, a pasik, velük van gond mindig! ;-))Szép vasárnapot Nektek is!

      Törlés
  2. Nagyon guszta, finomat ettetek! :) Szerintem az én párom is a citrom nélküli változatot támogatná, nekem viszont jöhetne citromosan! :) Mindig megcsodálom a sütőedényedet, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, citromosan nagggyon jóóóó! De ugye a pasik...+ :-)) Örülök, hogy tetszik az lábas! Nekem is! Lőjjek Neked is a neten egyet?

      Törlés