2013. január 8., kedd

Zelleres rakott kelbimbó

A sok ünneplés és lakomázás után végre hazaérkeztünk. Sikeresen elpakoltam a hazaszállított dolgokat és idő, sőt mi több erőm is van végre blogolni. Írtam volna otthonról is, csak hát a technika nem nagyon fogadott a kegyeibe. Nem tudtam képeket feltölteni. Sőt sikeresen kitöröltem a Picasa-ból egy csomó képet, mivel nem csak a felesleges, hanem minden fotót, így a blogról is eltűntek a képek. Ezek egy részét tudom pótolni, de sajnos van, ami már nincs meg a gépen sem. Máshova meg nem mentettem el.

A sok evés- ivás, nehéz ételek után valami könnyűre vágytam, és szabadjára engedtem a fantáziámat. Ennek eredményeképpen született ez a kis rakott zöldség. Csak ajánlani tudom mindenkinek.






Hozzávalók:

500 g kelbimbó (tisztítva mérve)
500 g zellergumó szeletekben
400 ml tejföl
2 db tojás

bors
szerecsendió

50-60 g reszelt sajt

A kelbimbót és a zellerszeleteket roppanósra pároljuk. Legjobb, ha párolókosárban tesszük ezt meg, ennek hiányában csak egészen kevés vizet használjunk.
Egy jénai tálat kikenünk zsiradékkal. 


A tál aljára lerakunk egy sor zellert, megsózzuk

 
 erre egy sor kelbimbó kerül.

Ismét zeller, sózás,

 
 legfelülre kelbimbó.

A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele és ráöntjük a zöldségünkre. 

Megszórjuk sajttal.

 25-30 perc alatt 200C fokon, légkeveréssel készre sütjük. Amikor a sajt pirulni kezd, kész.

JÓ ÉTVÁGYAT!









   

9 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta! Tetszik a recepted, bár még így nem csináltam de kifogom próbálni.Lehet hogy csak én fogom enni de akkor is. Most fedeztem fel azt, hogy a zellert más formában is lehet nem csak a leves ízesítésére, amúgy nagyon szeretem az ízét. Holnap szeretném kipróbálni éppen, egy műsorban láttam zelleres recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Remélem Nektek is ízleni fog! Nálunk nagy sikere volt. Olvastam, hogy a zellert rántani is lehet. Én szoktam zellerkrémlevest is csinálni. Majd felteszem, mert most is készült. Sőt salátának is kiváló és remek vízhajtó a nyers reszelt zeller. Meg a vérnyomást is rendezi, úgy hallottam, de ez nem biztos. :-))

      Törlés
  2. Pont ez a két zöldség amellyel kissé hadilábon állok. Csak és kizárólag a húslevesben tudom megenni. Amúgy nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt jól kiválasztottam! De nagyon örülök, hogy tetszik Kriszti! :-))

      Törlés
  3. A kelbimbót iműdom, a zellert is szeretem, de azt a többiek nem eszik meg. Remek étel, most én is ilyesmiket eszem, kell egy kis szünet a sok nehéz étl után:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is kimondottan jól esik. De azért Nagyfiú már megrendelte hétvégére a lasagnét. :-))

      Törlés
  4. Nagyon guszta, nekünk, lányoknak így tökéletes, ahogy van! :) A fiúk persze biztosan kérnének hozzá valamilyen husit! :)

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a rakott zöldségeket, ez nagyon csinos lett:. Eszméletlenül jól mutatnak a kelbimbók a sajt alatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök Krinsz! Legközelebb nem kecskesajttal fogom készíteni, szerintem sokkal finomabb valami kissé zsírosabb sajttal.

      Törlés