2013. április 27., szombat

Sárgabélű görögdinnye

Valamikor régebben, talán a nyárfolyamán, találkoztam először ezzel a sütivel és rögtön megtetszett. Mondhatni beleszerettem. El is raktároztam a fejemben, ha kell majd előszedem a gondolatot. Aztán mikor gyermekemmel összedugtuk a fejünket és keresgettünk a neten valami találó süti után, amivel megvendégeli az osztálytársait a suliban, beugrott : GÖRÖGDINNYE!
Gyors keresésre indultunk a neten és rábukkantunk egy boszorkányosan jó receptre Diánál. Nomármost, ugye kellene hozzá háztartási keksz. Az itt nincs, de a sima vajas keksszel remekül lehet helyettesíteni. Viszont a keksz színe barnás, ezzel és a piros ételfestékkel soha nem lehet piros bélű dinnyét gyártani, így lettek nekünk sárgabélű görögdinnyéink.


Hozzávalók:

25 dkg vaj
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 rum aroma
kb. fél dl víz, ha kell
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
tortadara

A hozzávalókat jól összegyúrom, két részre osztom, amelyikbe a piros festék kerül kicsivel kevesebb legyen. A festékeket feloldom 1-1 evőkanál vízben és belegyúrom a tésztákba. Vigyázni kell, a kettő között alaposan kezet kell mosni, mert megfogja egymást a két szín. A piros színűbe belegyúrom a tortadarát is, ezek lesznek a magok. Mindegyik masszából hat - hat gombócot formázok. Beteszem 1 órahosszára a hűtőbe.

Egyszerre mindig csak 1-1 gombócot veszek ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel a többi. 
A zöld gombócot kilapítom a tenyeremben, és  beleteszem a közepébe a piros gombócot.
A zöld masszát rányomkodom, símogatom a pirosra úgy, hogy mindenhol közel egyformán takarja be.Időnként vízzel megnedvesítem a kezem, hogy szép kerek gombócokat tudjak formázni. A többi gombóccal is így járok el. és beteszem a hűtőbe 1 éjszakára.
Tálalás előtt félbevágom a dinnyéket, majd vágott felére fordítva ismét elfelezem, muffinpapírba teszem és így tálalom!.






















JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Te kis furfangos! Nagyon jó lett! :o)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem készítettem ilyet, nem is ettem. De nekem sárga béllel is nagyon tetszik, ügyesek vagytok:)

    VálaszTörlés
  3. Milyen kis helyes cikkekre vágtad és szépen tálaltad! :) Mindegy is, hogy sárga vagy piros, a lényeg, hogy finom! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok! Örülök, hogy Nektek is tetszik! :)) Nagyon finom tészta és gyerekszülinapra roppant jó megoldás. 24 kis cikk lett, ami egyenként egy-egy jó nagy kókuszgolyónak felel meg. És mindenki a csodájára járt. ;-))

    VálaszTörlés