2014. április 22., kedd

Autópálya torta - a 4. születésnapi sütemény

Éééééééésssss elérkeztünk az utolsó felvonáshoz ebben az évben, ami a születésnapi sütemények sorát illeti. Ez volt az ünnepelt kimondott kívánsága és ezt a nagy családi szülinapi partira tartogatta. Nem mondanám, hogy nagyon feladta a leckét, mert a tésztája egy egyszerű kevert sütemény, a díszítésére is csak némi időt kellett szánni, de az előre adott gumicukorral ez is gyorsan elkészülhet és csak a fantázia szab határt a kivitelezésnek.


Hozzávalók:

250 g vaj
250 g cukor
4 db tojás
2 cs vaníliás cukor
500 g liszt
1 cs sütőpor
1/8 l narancslé
1 narancs reszelt héja
300 g tortabevonó csoki
6 ek. durvára vágott pisztácia (nálam 2 cs Dr. Oetker)
1 cs Haribo Colorado gumicukor
fehér cukorstift/ íróka 1 db tojásfehérjéből annyi porcukorral, amennyit felvesz
rengeteg fogvájó

Ehhez a formához egy kerek aljú tortaformára lenne szükség, de sima formában is elkészíthető.

A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a narancslevet. Ezután a sütőporral kevert lisztet és a narancs lereszelt héját. A masszát belesimítjuk a vajazott lisztezett tortaformába és 180C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Ezután egy kb. 5 cm vastag szélt levágunk hogy össze tudjuk illeszteni majd a két kőrt. Ezután megközelítőleg, mert pontosan úgy sem lehet, kettévágjuk a tésztánkat. Vágott felükkel felfelé egymás mellé illesztjük a tortafeleket. Kicsit faragunk belőlük, ha kell, hogy pontosan illeszkedjenek egymáshoz, különben aláfolyik a csoki. A csokit felolvasztjuk és bevonjuk vele a két karikát úgy, hogy egy kevés a szélére is jusson. Amíg a csoki nem dermed meg teljesen, megszórjuk a szélét és az oldalát a pisztáciával. Küzben elkészítjük a díszítést: két- két hosszúkás bonbont összeragasztunk cukorstifttel/ tojásfehérjével, közepére csíkot húzunk, ezzel takarjuk el a ragasztási felületet,  egy csíkot vágunk a réteges bonbonból és azt ragasztjuk a hátuljára terelőszárnynak. Cukorstifttel ragasztjuk majd az autókat a pályára. A csíkos cukorkákba egy- egy fél fogvájót szúrunk, ezzel rögzítjük őket a pálya szélére. Egy hullámkartonra felírjuk RAJT/ CÉL és két egész fogvájót dugunk bele a karton hullámába. Pillérnek félbevágunk egy kerek cukorkát és abba rögzítjük a táblát. Igazság szerint mindenki ízlésének megfelelően díszítheti az autópályát az adott bonbonokból.



7 megjegyzés:

  1. Micsoda kívánság:) Nagyon ötletes és szép lett a végeredmény, ennyiféle szülinapi torta után biztos elégedett a fiad:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Erzsi! Ebben én is bízom, mert ennyi klassz dolgot még sosem kapott! :-))

    VálaszTörlés
  3. De szuper lett, nagyon ügyes vagy! Gondolom dolgoztál vele eleget! Biztos nagyon örült neki az ünnepelt! Szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti! Nagyon tetszett neki és még finom is volt. De még jobb lett 2-3 napos korában a tészta. Érdemes pár nappal előbb elkészíteni és zacskóban érlelni hagyni. :-))

      Törlés
  4. De klassz! Milyen jó ötleteid vannak...

    VálaszTörlés
  5. Szeretném megköszönni Dr. Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy Dr. Duma segít az embereken. Örülök, hogy a lányom Dr. Duma segítségével megszabadult a drogfüggőségtől, köszönöm Dr. Duma az erős varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba Dr Dumával:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés