2014. április 17., csütörtök

Nusi mama teasüteménye

Réges régen Nusi mama, kolléganőm anyukája hozta ezt a finom kis teasüteményt a strandra. Ne mondjam, nem sok maradt belőle szempillantás alatt. Gyorsan elkértem a receptet és futótűzként terjedt el a tanári karban. Más nem tudom, süti e még, de nálunk egy etalon, bármilyen ünnepre gyorsan elkészül. És ami a legjobb benne, hogy a nyers tészta remekül fagyasztható, készen tárolható a hűtőben és csak sütni kell, mikor szükségünk van rá.


Hozzávalók:

500 g liszt
1/2 cs sütőpor
150 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
250 g vaj

50 g darabosra vágott dió

A sütőport elkeverjük a lisztben, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és 1 tojást és a másik sárgáját. Alaposan összekeverjük. A darabokra vágott vajat belegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, felét kerek szaggatóval kiszaggatjuk, a másik felét lyukas linzerszaggatóval vagy gyűszűvel lyukakat szúrunk a közepébe. A lyukas karikákat megkenjük a maradék tojásfehérjével és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben 180C fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűltek a karikák, lekvárral egy telit és egy lyukasat összeragasztunk. Másnapig állni hagyjuk, már ha tudjuk. 



JÓ ÉTVÁGYAT!

9 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen linzer jellegű aprósüteményeket! Nagyon!! Klassz kis receptet hoztál Nusi Mamától.

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom, csak csinálni...sosincs időm rá..:-(

    Micsoda móka és kacagás volt itt mostanában.:-)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzelem! Volt ilyen is, olyan is! :-)) Nálunk is. :-))

      Törlés
  3. Nusi mama nagyon finom süteményt adott neked. Nagyon guszta, a Jancsim imádná! Áldott Húsvétot kívánok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti! Aranyos vagy Kriszti, Nektek is Áldott Ünnepet!

      Törlés
  4. Úgy szeretjük mi is az ilyen linzerféléket! Csak készíteni nem annyira szeretem :-)

    VálaszTörlés