2012. február 7., kedd

Kellene írni már valamit!

Hát igen, kellene  már írni valamit, ha már az embernek saját blogja van. :-) No igen.
Sőt főzött is valamit a héten, csak hát a fényképezőgép... van kettő is. De az egyik nem működik, a másik elméletileg igen, de mégsem. Szóval kép nem készült. Így elmesélem, milyen érdekes dolgokkal is ütöttem el az időmet. Kell(ene) írni egy dolgozatot az egyetemre, hozzá bemutatót készíteni. A téma magában is nagyon "izgalmas", hát még ha az ember jobban beleolvassa magát. A címe: Magyarország, Ukrajna és Románia oktatási rendszere. Németül!!! Ez a témám a nyári, három országot érintő Kelet-Európa nevű nagy terepgyakorlathoz. És szombatra a blokkszemináriumra kész kellene lennem!!! Csak ne lenne olyan nehéz szakirodalmat vadászni. Romániáról alig találtam valamit, Ukrajnáról volt elég német nyelven, a magyart meg gyakorlatból oldom. Szóval szegényes a kínálat a neten, könyvtárba meg nincs időm rohangálni, főleg fizetni minden egyes könyvtárközi kölcsönzés után. Nem ér ennyit a jó jegy. ;-)) Különben is már intéztem iskolalátogatást az egész csapatnak a volt gimimbe, ahol ráadásul tárt karokkal fogadnak Tessék ezt is értékelni! ;-)

Vissza a konyhához. Anya itt van, segít a háztartásban, hogy tudjak tanulni. Ma ő készített valami isteni paprikás krumplit. Nem tudom, mennyi krumplit pucolt , de nem1 kiló volt, és majdnem mind elfogyott ebédre. Életem párja nem is volt itthon, így vacsora helyett csak az üres tányér várta volna. Szóval Anya nekilátott délután ismét a burgonyának. Mivel képet nem tudok mellékelni, a magyarosított német paprikás krumpli receptje szárazon. De nem fojtós, jó sok szaftja van!

Hozzávalók:

1-1,5 kg krumpli
1 fej hagyma
őrölt pirospaprika (ez mindig Magyarországról érkezik)
paradicsom, paprika (a fagyasztóból)
1 tojás
liszt

bors

A felkockázott hagymát kevés olajon inkább lassan, mint gyorsan üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, vigyázva hogy meg ne égjen, mert keserű lesz az étel. Beletesszük a hasábra vágott krumplit paradicsomot, paprikát és annyi vízzel öntjük fel, hogy félig ellepje. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt lassan, nagyon lassan puhára pároljuk. Kell, hogy puha legyen, mielőtt a tojásból kis sóval vízzel és annyi liszttel nokedlit készítünk, hogy teáskanállal szaggatható legyen, mert akkor kapja meg a nokedlitől és a krumplitól a szaft a sűrűségét. Szóval beleszaggatjuk a nokedlit a lébe készre főzzük. Aki szereti,tehet bele kolbászt, de annyira nem szükséges, hogy még a kenyeret is elhagyjuk mellőle. Inkább uborka, esetleg befőtt illik hozzá.

Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése