2012. szeptember 23., vasárnap

A pöttyös és a csíkos a divat! - SAD IX.

Majdnem elfelejtettem posztolni és elküldeni a versenyműveket. Kár lett volna értük! Mert a már kissé megcsillogtatott torták Nagyfiú évnyitójáról ennek szellemében készültek.Sajnos szeletes képek nem készültek, mert igencsak vicces lett volna, ha a vendégeknek megálljt parancsolok, miközben csorog a nyáluk, hogy nekem még fotóznom kell. :-))

A Pöttyös - Mascobado karamellás torta


Hozzávalók:

 8 tojásból piskóta

3 ek mascobado karamella

Krém:
250 g mascarpone
300 ml tej
3 ek liszt
250 g margarin (nem vaj!)
kb. 250 g cukor ízlés szerint (mert a karamell is édes)

50 g étcsokoládé 

Piskóta és karamell készítését lásd ITT

A krémhez a tejből a liszttel besamell krémet készítünk. A közvetlenül a krém tetejére fóliát teszünk és hideg vízben állítva a lábast hagyjuk kihűlni. Így nem bőrösödik meg. Ez idő alatt a mascarponét kikeverjük a karamellel, a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel kihabosítjuk. A hideg besamell krémet kanalanként váltakozva a mascarponés krémmel belekeverjük a margarinnal, ezt is kihabosítjuk.

A tortalapot 3 részre vágjuk. Két lapot megkenünk a krémmel és egymásra helyezzük. Majd a legfelsővel befedjük. Ezt is megkenjük. Az oldalát krémmel bevonjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. A maradék krémből csillagcsőrös zsákba téve kidíszítjük. Ha van más színű krémünk, azzal is megbolondíthatjuk a  tortánk kinézetét. Ehhez a tortához is nagyon jól illik a grillázs díszítésnek, az oldalára pl.


 A Csíkos - Grillázsos diótorta
 

A grillázsos diótorta receptje és elkészítése letölthető INNEN.

A díszítésként használt fél adag párizsikrém receptje INNEN származik.


JÓ ÉTVÁGYAT!

9 megjegyzés:

  1. Bizony kár lett volna, csodaszép mindkettő! :) Nagyon ügyes vagy, a játék szellemében készítetted az ünnepi tortákat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Hankka. Tényleg számító voltam és a játék szellemében díszítettem. ;-)

      Törlés
  2. Nagyon szépek a tortáid ! Mindkettőt megkóstolnám, de különösen a dióst. Itthon nem igen kedvelik én meg nagyon,de így elég ritkán készítek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Aleda! A diósat feltétlen próbáld ki!!! Valami mennyei! De szigorúan margarinnal kell készíteni, mert a vaj nem enged a krémmel szépen dolgozni. És még valami, én nem karamellizáltam a krémnél a cukrot, mert volt már egy karamellás tortám. De úgy még ínycsiklandóbb. Mondd azt a családnak, hogy grillázstorta és készítsd sima kakaós piskótával! ;-))

      Törlés
  3. Nagyon szép lett mindkét torta, örülök, hogy játszol! :)

    VálaszTörlés
  4. De szép mindkettő! A diós nekem is a kedvencem.:o)

    VálaszTörlés
  5. Még jó, hogy nem felejtetted el kitenni... :) Nagyon szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, micsoda szerencse. Meg nekünk, hogy elkészítettem! ;-D

      Törlés