2012. október 20., szombat

Alkotói válság, avagy ha a férfi főz = Tócsni

 Alkotói válságban vagyok. A legegyszerűbb dolgokat készítem, tarhonyaleves, paprikás krumpli, spagetti, bolti szósszal. Ezeket nem nagyon lehet kitenni a blogra. Időm sincs másra. SŐT! Beengedtem Életem Párját a konyhámba, főzni! :-)) De nem okozott csalódást. Teljesen egyedül készített tócsnit, méghozzá sárgarépásan. S mivel ugye ha a férfi főz, az hasraütésszerűen történik, azaz érzésre, hát recept nincs. Még szerencse, hogy Csiperke nem régen készített hasonlót, azt idemásolom. S hozzá a foghagymás mártogatóst ajánlom.


Hozzávalók:

150 g reszelt répa
300 g reszelt krumpli
1 tojás
1-2 ek liszt
só, bors
kevés zsiradék a sütéshez

 200 ml tejfül
2 közepes gerezd fokhagyma

A krumplit és a répát összekevertem, beletettem a tojást és a lisztet. Sóztam, borsoztam és alaposan összeforgattam. Serpenyőben kevés (kacsa)zsírt hevítettem. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.) A zsírba evőkanálnyi adagokat tettem, kicsit ellapogattam és mindkét oldalát ropogósra sütöttem.
A fokhagymát kipréseltem, a tejföllel alaposan kikevertem és picit sóztam, borsoztam. Én a tócsnira tettem a tejfült. Életem Párja mártogatott. Nagyfiú magában habzsolta pogácsákat.






JÓ ÉTVÁGYAT!

7 megjegyzés:

  1. Milyen rendes pasi! Én várhatnám, hogy Illés tócsnit süt a konyhában... :o)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is hasonló a helyzet mint Krisztáéknál! Ügyes a séf:))

    VálaszTörlés
  3. Lányok! Ha hiszitek, ha nem, most kezdett el főzni, két dolgot már remekül készít, egyik a tócsni. Viszont én csinálom a kertet, a háztartást és minden mást. Szóval, ha kell egy kőműves, akkor az én vagyok. :-)) Ilyenek a művészészlelkek. Nekem nem csinálna kandallót Életem Párja. Szóval a tiéitek is igazi kincsek, csak más területen. ;-D

    VálaszTörlés
  4. Be is kell engedni Őket!! :))) Nálunk a Tócsni= Mackó- ez a neve, az én férjem is remekül készíti. :) Egyébként meg sokszor a legegyszerűbb étkek a legfinomabbak... :)

    VálaszTörlés
  5. Hahó! Minden rendben? Hiányzol!!!!

    VálaszTörlés
  6. De rendes a párod, és nagyon ügyes. :)

    VálaszTörlés