2012. május 8., kedd

Citrom- / Narancslikőr - OVCS 2 Aperitif

Az Online Vacsoracsata eredményeképpen születtek igen finom  ételek a konyhámban. ITT tekinthetitek meg a teljes menüsort. De úgy gondoltam, talán van akinek ötletet, kiindulópontot adhatnak, nem utolsó sorban nem kell "végignyálazni" az egész programot, ha valaki el akarja készíteni vagy valamit keresne. Így gyorsabban meg lehet találni az egyes ételek leírását, Ezért feltettem őket egyesével . De igyekeztem még egy kis plusz vizuális élménnyel felturbózni Valamennyit. 

Citromlikőr
Narancslikőr


Hozzávalók:

5 db bio citrom/ narancs sárga héja
500 ml 90 %-os alkohol, vagy 1 l  60 %-os vodka is, ráadásul jóval olcsóbb és könnyebben beszerezhető
700 ml víz
2 db citrom/ narancs leve leszűrve
500 g cukor

A citrom/ narancs sárga héját krumplihámozóval lehántjuk és csatos üvegekbe szórjuk. Ráöntjük az alkohol és legalább 10 napig érleljük. Naponta megrázogatjuk, majd az idő letelte után leszűrjük. A vizet a citrom-/ narancslével és a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Kihűlés után összekeverjük az alkohollal. 1 hétig érleljük, közben naponta megrázogatjuk. Ha letelt az idő, vásznon átszűrjük, palackokba zárjuk és legalább 2 hétre sötét helyre tesszük. ez nálunk a nappali kanapéjának az ágyneműtartója. Ha a tetejükön hártya képződne, ismét leszűrjük. Az íze csodás lesz, sokáig eláll és nagyon jó bárminemű süteménybe, bonbonba.

2 megjegyzés:

  1. A narancsos változatot mindenképp kipróbálom, nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen próbáld ki! Nagyon finom, citrusos ízharmónia és mégsem kesernyés. Csak a narancs hámozásánál kell vigyázni.

      Törlés