2012. május 11., péntek

Szokatlan bejegyzés - konyhakert-evolúció

Egy pár kommentárban már említettem, hogy nem csak az ételeinket készítem magam, de igyekszem a hozzávalókat is magam megtermelni. Ha rajtam múlna, az egész éves nyersanyagmennyiséget magam állítanám elő. De akkor nem tanár/ egyetemista lennék hanem gazda asszony. És talán nem is okozna akkora örömöt a kertészkedés, mint így. Kicsike a kert, nem is túl jó a föld, de gondos ápolással, odafigyeléssel, azért mégiscsak lehet egy kevés konyháravalót megtermelni.

Mivel ma Gabriella nagyon kedvesen és figyelmesen rákérdezett a kertre, meg amúgy is akartam egy kis konyhakert-evolúciót bemutatni, most itt az alkalom. 

Íme a kertem:

Borsó
Már majdnem virágzik

Krumpli
Már növöget

Hagyma és fokhagyma szimbiózisban

Szamóca, túlélte a telet
Már virágzik, nagy örömünkre

Bab, bújik

 Van még egy parcellám, ahova igazság szerint sárgarépát és petrezselymet, de elfelejtettek kikelni. Pontosabban 3 petrezselyem kivételével. Ezt ma végleg felkapáltam és ide kerül majd a magam által nevelt paradicsom és patiszon. Meg kerül még a kertbe hokkaido tök és cukkini. Ja, meg kel a főzőkukorica is.

És ráadásnak, Nagyfiú az unokatesó motorján




8 megjegyzés:

  1. Szép kis kertecskéd van, nincs is annál jobb, mint amit te magad megtermelsz. Nagyfiúknak már motor dukál,hiába, férfiból van:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerő szavakat! Remek jó dolog, kirohanni egy cukkiniért és már főhet is a tuti friss bio ebéd. Csak a nyamvadt répa és zöldség nem kelt ki. Pedig itt horribilis ára van a petrezselyemgyökérnek. Mindig otthonról kell hoznom. Hát Nagyfiú sokat motorozik Életem Párjával, de az csak egy nagy robogó. Erre nem engedném még felülni hátra. Viszont, hogy valaha fog e maga motorozni? Nem tudom, nagyon félénk a forgalomban, még csak most tanul bicajozni is.

      Törlés
  2. Köszönöm a kis veteményeskertedről a fotókat! :D Nagyon szép minden, és látom egy szál gaz sincs benne! :) Ügyes vagy nagyon! Nekünk jó hatalmas kertünk van, majd lehet, hogy én is teszek ki képeket a benne lévő zöldségek állományából - ha lesz időm fotózni. ;-)

    A fiad nagyon aranyos a motoron, igazi férfiról van szó. :)) (Milán is rajong a motorokért:))

    További jó kertészkedést kívánok Neked a tanítás, a tanulás, a sütés-főzés, a család és minden mellett! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a kert. Éppen fotózás előtt kapáltam meg,gondoltam ha jön az eső, ne legyen már olyan mint a beton. De jól tettem!!! Nagy fiú büszke a motorra és minden gép érdekli, igazi fiú, ebben is. Várom a képeket Tőled is, kíváncsi vagyok rá.

      Törlés
  3. Én is szívesen gazdálkodnék, de sajnos nincs hol. Nálunk csak fű van meg gyümölcsfák. Rossz a talaj elég köves. Van egy rész, ahová a paradicsomot szoktam csak ültetni. Az bírja...Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a talajjal itt sem büszkélkedhetünk. Sovány, agyagos, brrr. Lecserélni meg nem fogom, az egy vagyon lenne, hát ezzel próbálkozom. Némi sikerrel. De most láttam, hogy a hagymám ismét kirohad, nem tudom miért.

      Törlés
  4. Nagyon tetszik a kerted! Nekünk sajna csak egy "zsebkendőnyi" az egész udvar. De azért megoldjuk, mert nagyobb cserepekben van néhány paradicsom, és paprika, meg saláta. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicsértet! A régi lakásban nálam is "csak" cserépben volt paradicsom, de olyan szépek, hogy irigykedett az egész ház. Élvezem a kertet, de mér az is jó, ha van a zsebkendő és a gyerekek kimehetnek. Nézz vissza máskor is! Az evolúció folytatódik. :-)

      Törlés