2013. április 7., vasárnap

Hagyományos krémes - Face control! - SAD 14.

Nem akartam semmi esetre sem lemaradni erről a fordulóról, de annyira nonkreatív voltam, hogy semmi nem jutott eszembe. El is utaztunk, jött a húsvét. Azután Anyukám megemlítette, hogy van egy csomó tojásfehérjéje, jó lenne krémest csinálni. Ekkor bevillant, hogy itt az alkalom, még az utolsó utáni pillanatban benevezni.

Hát így sikeredett eme kis mű:



Hozzávalók:
2 cs. hűtött leveles tészta 
10 tojásfehérje
10 ek cukor
3 cs vaníliás cukor
3 cs vaníliás pudingpor
1 l víz
csipet só
A leveles tésztát kigurítjuk, a nagy gáztepsi méretére vágjuk, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon belőle és ne púposodjon fel. Légkeveréssel 170C fokon egyszerre megsütjük a két lapot. Más sütési módnál külön- külön. 
Míg a lapok hűlnek, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként adagolva 5 ek cukorral tovább verjük. Két kanál között 1 percig verjük a habot. A "csúnyább" lapot krémeskeretbe, vagy egy magasfalú tepsibe fektetjük. Elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, 5 ek cukrot és a sót 150 ml vízben, egy legalább 5 literes fazékban, hozzáöntjük a többi vizet és folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Hozzáadjuk a habot is, óvatosan kevergetve összeforgatjuk és 4-5 percig kis lángon főzzük. Ráöntjük a krémeslapra, elegyengetjük, ráfektetjük a másik lapot, akár szabályos négyzetekre felszeletelve és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.  Amikor a krémes kihűlt, hűtőben pár órát hűtjük. 


7 megjegyzés:

  1. cuki lett! :) Most itthon vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Orsi, örülök, hogy tetszik! Már visszajöttünk, de a csomagot elküldtem. Remélem tetszeni fog! :-))

      Törlés
    2. Képzeld, pont ma reggel érkezett meg!! Köszönöm! :) Kár, h nem tudtunk talizni.....

      Törlés
    3. Örülök, hogy megérkezett a csomag! A nyáron Orsi mindent bepótolunk! :-))

      Törlés
  2. Hagyományos ide vagy oda, remekül fest! Egyik sarka jöhetne éppen most! Rég sütöttem krémest, pedig van tojás még itthon bőven...No, majd hétvégén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt imádom benne, hogy gyorsan elkészül a kész leveles tésztával és nagyon mutatós süti. Persze kell, hogy legyen elég tojásfehérje a fagyasztóban! :-)) Kíváncsi vagyok a Tiédre! :-))

      Törlés
  3. Ez gyönyörű, és a krémes a gyengém ide vele!

    VálaszTörlés