2012. április 29., vasárnap

Jugoszláv krémes - OVCS 2 Desszert

Az Online Vacsoracsata eredményeképpen születtek igen finom  ételek a konyhámban. ITT tekinthetitek meg a teljes menüsort. De úgy gondoltam, talán van akinek ötletet, kiindulópontot adhatnak, nem utolsó sorban nem kell "végignyálazni" az egész programot, ha valaki el akarja készíteni vagy valamit keresne. Így gyorsabban meg lehet találni az egyes ételek leírását, Ezért feltettem őket egyesével . De igyekeztem még egy kis plusz vizuális élménnyel felturbózni valamennyit.


Hozzávalók:

Tészta:

170 g porcukor
160 g liszt
  50 g vágott dió
    4 db tojás
   2 ek olvasztott méz
   1 kk szódabikarbóna

Krém:

300 ml tej
    3 ek liszt
200 g margarin/ vaj
200 g porcukor
    1 cs vaníliás cukor

Máz:

50 g margarin
  2 ek kakaó

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet, a lisztet és a diót, alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, egy kevés habot adva a sárga krémhez fellazítjuk, majd a többi tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy kisebb tepsiben (kb. 30x 40cm) tűpróbáig sütjük.

Míg a tészta sül, a krémhez a tej 2/3 részét feltesszük forrni, 1/3 részében a lisztet simára keverjük. Hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez, és sűrűre főzzük. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A legegyszerűbb hideg vízzel teli mosogatóban. A margarint /vajat felhabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliával simára keverjük. A kihűlt krémet kanalanként adagolva kidolgozzuk a krémet. A hideg tészta tetejére simítjuk.

A mázhoz a margarint a kakaóval összeforraljuk, kissé meghűtjük, és a krém tetejére öntjük. Lehet csíkozni is. Én most más masszát használtam, ezt lehetett írókázni, ezért ilyen csicsás a krémes. 



 JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Hallottam már felőle, de még nem volt szerencsém megkóstolni. De ahogy az összetevőket olvasom, nagyon finom lehet! :o)

    VálaszTörlés
  2. Kriszti, ez az adu ász nálunk. Ha nem jut eszembe, mit is süssek, ez mindig bejön. Mint a Te grill sütid. Volt anyósjelöltemtől tanultam. Ha mást nem is, ennyit nyertem a kapcsolatból. ;-) Meg anyósjelölt barátságát. :-)) Nagyon jó ember. Szóval ajánlom Neked is jó szívvel, készítsd el!

    VálaszTörlés
  3. EZ A SÜTI NAGYON FINOM!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meghiszem azt! Örülök, hogy Nektek is ízlett! :-))

      Törlés