Van már fent egy bagett receptem. Ez is pontosan úgy készült, csak annyi különbséggel, hogy éjszakára betettem a hűtőbe, azaz hidegen kelesztettem. Mivel a családomat meg akartam lepni egy friss házi bagett reggelivel, ha már mindenki itthon van egy csütörtöki hátköznapon. Nagy sikert arattam, azt mondhatom!
A leírást és a receptet
ITT találjátok. Csak most tepsivel lefedve sült, nem zacskóban.
Imígyen formáztam meg őket:
|
A tésztát négyfelé osztottam, a gombócokat kinyújtottam. |
|
Mindkét oldaláról a felezővonalig behajtottam, lenyomkodtam. |
|
A hajtásokat összecsippentettem. |
|
Hajtással lefelé lisztezett tepsire tettem, megliszteztem,
beborítottam egy mélyebb., illeszkedő tepsivel.
Így ment a hűtőbe éjszakázni. |
Reggel kivettem a tepsit, a sütőt begyújtottam 240C fokra, amikor bemelegedett, a bagetteket pengével bevágtam.
|
A hűtőben töltött éjszaka után bevagdosva, imígyen néz ki. |
A másik tepsit megspricceltem vízzel, ráborítottam a bagettekre és 40
percig magas hőfokon sütöttem.. A tüzet mérsékeltem 200C fokra és még 10
percet sütöttem. Ezután levettem a tepsit és még 10percig pirítottam a
tetejét. Rácsra téve hagytam kihűlni, vízzel alaposan megspriccelve, had legyen jó ropogós, cserepes.
|
Szép piros, |
|
ropogós, |
|
puha. |
|
Pont, ahogy szeretjük! :-) |
JÓ ÉTVÁGYAT!
Istenien néznek ki, rég sütöttem bagettet, pedig nagyon szeretik, szinte melegen elfogy az egész:)
VálaszTörlésNagy a sikere itt is. Sokszor kell sütnöm. Köszönöm!
TörlésMilye jól néznek ki!
VálaszTörlésKöszönöm, igyekeztem! :-)
TörlésÓóóó, ezek tökéletesek!! Nagyon jól jött volna az egyik ma reggelire... :P
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Holnap reggelire is jó lesz? -)
Törlés