Hozzávalók:
Tészta:
100 g vaj
100 g cukor
1 cs vaníliáscukor
csipet só
4 db tojássárgája
125 g liszt
1/2 cs sütőpor
100 g gyümölcs, legízletesebb a meggy és a ribizli benne
Hab:
4 db tojásfehérje
200 g cukor
100 szeletelt mandula (esetleges)
A vajat a cukorral, sóval és a vaníliáscukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, azokkal is habosítjuk, lassan belekeverjük a sütőporos lisztet. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral (még hálásak leszünk érte), és nagy üggyel- bajjal belesimítjuk a tésztát. Ragad is, nehezen is kenhető, de előbb utóbb csak sikerül.
Megszórjuk a gyümölccsel, de csak egy sorban legyen rajta, különben elázhat a tészta.
A tojások fehérjét keményre verjük és a cukrot kanalanként adagolva szép fényes habot készítünk. Habzsákba töltjük, majd a torta tetejére szép rózsákat nyomunk. A maradék habból néhány helyre még kis rózsákat teszünk. Ezekből a végére szép kis habcsókok sülnek majd a tortánkra.
180C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. Szépen fel fog emelkedni a közepe, ha nagyon pirulna, vegyük vissza a hőt 160 C fokra.
Ha kész, vegyük le a tortakarikát és hagyjuk teljesen! kihűlni szeletelés előtt.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Hű, gyönyörű is, csodás is, a nyálam is folyik, most mi legyen? Nyalogathatom a képernyőt:)
VálaszTörlésHáááááát... inkább nyújtsd ki kis kezedet a csatorna felett és belerakok egy szeletet! :-)) Ha már annyira tetszik. Vagy tudod mit! Próbáld ki a hétvégén és meséld el milyen! ;-))
TörlésMesés lett, az egyik képen tiszta olyan, mint egy korona, habcsókos korona:) Csakis finom lehet,ráadásul ribizlivel, azt is nagyon szeretem. Nálunk nincs az a gyümölcs, ami el nem fogyna. Tavalyi gyümölcsnek se híre se hamva a fagyasztóban:)
VálaszTörlésCsoda szép lett,imádom a ribizlit!Hasonlóval készültem Én is Verus játékára!:))
VálaszTörlésLáttam a pavlovád, hát egy költemény, mit ne mondjak! :-)) Örülök, hogy ez is tetszik. Ez mondjuk a kóristalány a pavlova mögött. :-D
TörlésHm, reggeli előtt vagyok még, ettől a látványtól korgott is a gyomrom egy nagyot....gyönyörű lett, gratulálok. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésVerus! Én bármikor meg tudom enni! reggel, délben, este, éhesen és jóllakottan. :-)) Szuper, hogy tetszik, elvégre Neked is készítettem.
TörlésNagyon mutatós!Még szerencse, hogy szinte nincsenek életfunkcióim a fáradtságtól, különben még az is előfordulhatna, hogy megkívánom:)
VálaszTörlésMi az az életfunkció??? Én ma a kád hűvös vízben élveztem legjobban a napot. Különben csak csendesen izzadtam magam elé. :-D De estére megéheztem. Jól jönne egy kis süti, valami nem sütős. Holnap hideg krémes készül, azt hiszem. :-))
TörlésCSODÁLATOS! Ez kell(ene) nekem most...!!! :P
VálaszTörlés:-)) Nekem is! :-))
TörlésMennyei lehet! csodás az a habkorona a torta tetején!
VálaszTörlésHát ha hab, nálam már nyert! Örülök, hogy tetszik!
TörlésJuj de finom lehet!Annyira szépek ezek a sipkák!:-)A ribizlis az egyik kedvenc sütim!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Kicsit más volt, mint ahogy eddig készítettem, de nagyon jó ötlet volt habcsókokat nyomni a tetejére és nem csak rákenni a habot. Alatta még volt egy kis réteg puha hab, ami a kedvencem. Mmmmm, ez az egyik kedvenc sütim és ribizlivel nagyon, de nagyon csábító tud lenni. :-))
Törlés