2013. február 20., szerda

Céklás rakottkrumpli

Nem  ezt terveztem megosztani Veletek a mai napon. De annyira jól sikerült, hogy nem bírtam várni! Igaz, hogy Nagyfiú élből ignorálta az ebédet, inkább joghurtot evett, de ő baja. Én remekül belakmároztam  belőle. Csak ajánlani tudom, mert remek, vegán is lehet, de aki nem riad vissza egy kis igazi tejföltől, az csak nyerhet vele!



Hozzávalók:

6-7 szem öklömnyi krumpli
3 db ugyanakkora cékla

3 ág kakkukkfű
3 ág rozmaring
vaj! margarin

50 g pamezán
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejföl

A krumplit megsikáljuk és héjában megfőzzük, a céklát szintén megmossuk és sütőben megsütjük vagy vízben megfőzzük. a zöldfűszereket megmossuk, lecsipkedjük.
Egy tűzálló tájat kikenünk zsiradékkal, a zöldségeket megtisztítjuk, 1 cm vastagra felkarikázzuk. A tál aljára egy sor krumplit teszünk, sózzuk, rászórjuk a kakkukkfű harmadát. Egy sor céklát sorakoztatunk rá, erre jön a rozmaring harmada. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy minden, de a tetejére krumpli kerüljön, megszórjuk vajdarabokkal. 200C fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük  Majd ráreszeljük a parmezánt és rápirítjuk. A tejfölt elkeverjük a préselt fokhagymával és tálaláskor a krumpli mellé kínáljuk. Fenséges étel!



















JÓ ÉTVÁGYAT!

8 megjegyzés:

  1. ez jó ötlet, nagyon kis kreatív vagy!:) a tejfölt miért nem kented a tetejére sütés előtt?

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik, gondoltam, hogy Nálad sikert arat majd! Azt gondoltam, hogy a gyerekem eszik majd belőle, de a fokhagymát nem nagyon szereti. Gondoltam, kis friss dipp. Hát tévedtem. :-)) De tényleg jó volt így.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos én nem csempézhetnék a rakott krumpliba céklát, mert élből mindenki elutasítaná, de bezzeg én megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor magadnak amikor rakottkrumplit készítesz? Nagyon finom volt! Krémes a krumplitól, édes a céklától, mégis sós a sajttól. :-))

      Törlés
  4. Hú ez nagyon jó, már a zelleresedet is tervezem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom a beszámolód mindkettőről! Nálunk felnőttfronton mindkettő nagy sikert aratott. :-))

      Törlés
  5. Olyan jó ötleteid vannak, nagyon tetszik ez a rakott krumplid is! :) Tulajdonképpen a család szereti is a céklát, úgyhogy szerintem nekünk is nagyon bejönne, irtó guszta a fotón! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah, ha most látnál Hankka, éppen elpirultam. :-)) Köszi! Valahogy jönnek az ötletek és ezt meg nagyon eltaláltam. Minden szerénytelenség nélkül. ;-)) Próbáld ki, érdemes! :-))

      Törlés