2013. február 2., szombat

Zelleres sárgarépafasírt

Halrudacskát ígértem Nagyfiúnak, de bevallom férfiasan, elfelejtettem venni. Amikor hazaértem a boltból, csak akkor villant az agyamba. Ajjaj! Most mit csináljak? Eszembe jutott, hogy régen szerettem volna amúgy is répafasírtot készíteni. Gyorsan rákerestem a neten, találtam is ITT egy nekem tetszőt. Azután a kezembe akadt egy darabka zeller a hűtőben és már össze is állt az ebéd. Nekem salátával, Nagyfiúnak rizzsel. Nagyon ízlett még este Életem Párjának is.


Hozzávalók:

 500 g sárgarápa
100 g zeller
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk lestyán
1 tk petrezselyemzöld

bors
1 db tojás (elhagyható)
teljeskiőrlésű rozsliszt/ tönkölyliszt
zsemlemorzsa a forgatáshoz

A répát és a zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, a tojást és annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Fontos a teljeskiőrlésű liszt, ez teszi lehetővé, hogy  a massza összeragadjon. Megforgatjuk zsemlemorzsában és olyan forró olajban sütjük, hogy folyamatosan süljön, de lassan. Különben csak megszívja magát olajjal.





JÓ ÉTVÁGYAT!

6 megjegyzés:

  1. Bárcsak nálam is így örülnének neki. Az én lányom, aki rajong a halrúdért sajnos nem adná a beleegyezését. Pedig biztos finom volt.

    VálaszTörlés
  2. Osztatlan sikert csak a felnőttek körében aratott, a kisebbek ettek belőle ugyan, de csak egyszer. Én még hidegen is szívesen. A halrúd azért nyert volna itt is! ;-))

    VálaszTörlés
  3. Én nagyon hasonlót szoktam készíteni cukkiniből, De ezt is biztos ki fogom próbálni! :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cukkinisat én is szoktam csinálni, amikor már unjuk a tésztát. Jó, hogy eszembe juttattad! Ezt feltétlen próbáld ki, nálunk nem utoljára volt, az biztos.

      Törlés
  4. Nagy siker volt nálunk , tegnap este készítettem el vacsira.
    Köszönöm a receptet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúúú, de örülök ennek! Életem Párja mindent megeszik, de ezt a fasírtot valamelyik este is felemlegette, hogy mennyire finom volt. És tudod mivel ettük? Paradicsomlevessel. Ugyanis kicsit több rizst tettem bele és elitta a levét, így tulajdonképpen egy paradicsomos rizs volt. Hogy az mennyire ízlett nekünk. Tiszta vegetáriánus ebéd/vacsora. Ráadásul a paradicsomlevest nem rántással készítettem, hanem friss bazsalikommal. :-))

      Törlés