2013. szeptember 16., hétfő

Toast muffin

Gyors vacsorának, ebédnek vagy, ahogy mi ettük, kiadós hétvégi reggelinek nagy tudom ajánlani. Az a hallatlan előnye, hogy nem kell a muffin alapját sütni.


Hozzávalók:

6 szelet toastkenyér
3 db paradicsom, negyedelve
bazsalikomlevél
100 g húsos szalonna megpirítva
3 db tojás

bors

reszelt sajt

A toast széleit levágjuk, evvel együtt nehéz lenne formázni a kenyeret
Amennyire tudjuk, kilapítjuk a kenyeret egy nyújtófával és a sarkait lekerekítjük

A muffinformát alaposan kivajazzuk, a kenyérszeletet beleigazítjuk, úgy, hogy egy-egy mélyedést üresen hagyunk, elrendezzük az alján a szalonnát, ráteszünk egy negyed paradicsomot
A paradicsomra helyezünk egy-két levél bazsalikomot, a mélyedést megtöltjük a felvert tojással, tetejét reszelt sajttal meghinthetjük.

220C fokra előmelegített sütőben, addig pirítjuk, amíg a sajt megolvad és a tojás éppen csak megszilárdul
A maradék kenyérhéjat apróra vágjuk és elvegyítjük a maradék tojással, megtölthetünk vele pár mélyedést és ezt is addig sütjük, míg a tojás megszilárdul. (bal felső kép)



JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Kiadós reggeliként nagyonis el tudom képzelni, fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár én kicsit túlsütöttem a tojást, így is finom volt. De amikor csak éppen megszilárdult, mmmmmm, omlósan krémes az egész. A vajat pedig nem szabad sajnálni a forma kikenésénél! :-))

      Törlés
  2. Nagyon ötletes reggeli és biztos finom is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg félig gyors ebéd egy leves után. Nekünk nagyon bejön! :-))Kösszi!

      Törlés