2013. április 21., vasárnap

Pudingos muffin - Blogkóstoló 8.

Sajnos későn jutott időm Vea receptgyűjteményéből mazsolázgatni. Két kiválasztott receptet más már elkészített a neki kiutalt blogról. De már nem bánom, mert ez a pudingos muffin nagyon megérte az elkészítést.
És sajnos nagyon későn tudom csak posztolni a bejegyzést, azt is csak hevenyészve, mert a gépem két napi megfeszített munka után is nagyon lassú. Szóval úgy néz ki a végét járja, de nagyon. És már két bejegyzést tönkretett.

Tehát jöjjön a muffin, amin csak egy keveset változtattam, mivel a csokipuding csomagolásán ajánlották, hogy tegyünk még csokit bele, ettől finomabb lesz. És igazuk volt. Ezentúl csokipudingot csak így fogok készíteni! Valamint én hidegen tettem bele a pudingot, mert sietősen el kellett mennem otthonról műsoron kívül. S mivel életemben először készítettem joghurtot, ebbe a sütiben vizsgáztattam.


Hozzávalók:

Tészta:
  • 25 dkg liszt,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor,
  • 1 db tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliás cukor,
  • (1/2 citrom lereszelt héja) - ez el is maradhat
  • 1 dl olaj,
  • 3 dl joghurt (natúr, vagy ízlés szerint, amilyen ízű muffint szeretnénk) 
 Puding:
  • 4 dl tej,
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs csokis pudingpor 
  • 50 g étcsokoládé (nálam)



Elkészítés:

  1. A pudingpot elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd hozzáadva a többi tejet is, sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük az étcsokit és kihűtjük. 
  2. A muffinformát muffinpapírral kibéleljük. A sütőt 180C fokra bemelegítjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást kissé elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a vaníliás cukrot (citromhéjat), olajat, joghurtot és elkeverjük,  hozzáadjuk a lisztet. A tésztából 1 evőkanálla teszünk minden formába, rákanalazunk egy-egy teáskanál pudingot, majd jöhet a következő evőkanálnyi tészta.Sajnos én nem így tettem, ugyan lesűllyedt a puding a tésztába, de jó nagy krátert is hagyott maga után.
  1. Sütési idő kb. 25-35 perc. sütőtől függ, és persze a muffin nagyságától is.





















Roppant finom, laza tésztájú muffin és nagyon kellemes az aromája.

JÓ ÉTVÁGYAT!

10 megjegyzés:

  1. Azért ezzel a csokival dúsított pudinggal nagyon finom lehet ám, látszik a tésztáján is, hogy milyen könnyed! :) Szinte érzem is az illatát, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Próbáld ki feltétlen ezt a dupla csokis variációt. Nálunk ma kiáltott ismétlésért, de csak a pudingig jutottunk el, abból viszont 1 l tejben elkeverve. Igaz ebbe is csak 50 g csoki került. :-))

      Törlés
  2. Szép lett a muffinod, tetszik! Jó választás volt, és gyorsan készül, van variációs lehetőség. Pl. tegyél kakaót a tésztába és készítsd vaníliás pudinggal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vea! Örülök, hogy tetszik. Ha hiszed, ha nem, eljátszottam a gondolattal, hogy fordítva készítem el, de mivel autentikus akartam lenni, maradtam az eredeti verziónál. Nagyon finom lett, gyorsan fogyott, főleg frissen! :-))

      Törlés
  3. Jó szaftosnak látszik a tésztája, finom... :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gionetta, látogass el hozzám, szeretnélek meglepni valamivel! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt kifogom próbálni, nagyon tetszik a tésztája! Fini lehet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Böbe! Csak ajánlani tudom! :-))

      Törlés
  6. Nagyon jól néz ki, még így kráteresen is! Örülök, hogy játszottál velem!

    VálaszTörlés