Hozzávalók:
150 g reszelt répa
300 g reszelt krumpli
1 tojás
1-2 ek liszt
só, bors
kevés zsiradék a sütéshez
200 ml tejfül
2 közepes gerezd fokhagyma
A krumplit és a répát összekevertem, beletettem a tojást és a lisztet. Sóztam, borsoztam és alaposan összeforgattam. Serpenyőben kevés (kacsa)zsírt hevítettem. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.) A zsírba evőkanálnyi adagokat tettem, kicsit ellapogattam és mindkét oldalát ropogósra sütöttem.
A fokhagymát kipréseltem, a tejföllel alaposan kikevertem és picit sóztam, borsoztam. Én a tócsnira tettem a tejfült. Életem Párja mártogatott. Nagyfiú magában habzsolta pogácsákat.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Milyen rendes pasi! Én várhatnám, hogy Illés tócsnit süt a konyhában... :o)
VálaszTörlésNálunk is hasonló a helyzet mint Krisztáéknál! Ügyes a séf:))
VálaszTörlésLányok! Ha hiszitek, ha nem, most kezdett el főzni, két dolgot már remekül készít, egyik a tócsni. Viszont én csinálom a kertet, a háztartást és minden mást. Szóval, ha kell egy kőműves, akkor az én vagyok. :-)) Ilyenek a művészészlelkek. Nekem nem csinálna kandallót Életem Párja. Szóval a tiéitek is igazi kincsek, csak más területen. ;-D
VálaszTörlésBe is kell engedni Őket!! :))) Nálunk a Tócsni= Mackó- ez a neve, az én férjem is remekül készíti. :) Egyébként meg sokszor a legegyszerűbb étkek a legfinomabbak... :)
VálaszTörlésHahó! Minden rendben? Hiányzol!!!!
VálaszTörlésDe rendes a párod, és nagyon ügyes. :)
VálaszTörlésBizony! És egyre ügyesebb! ;-)
Törlés