Szóval ez egy ősrégi családi kincs. Mindig szögletesen készítettük, gesztenyés kocka formájában tálaltuk, tetején egy tejszínbóbitával. Most azonban úgy döntöttem, hogy látogatónk tiszteletére inkább tortának készítem el a délutáni kávézáshoz.
Hozzávalók:
6 tojásos kerek piskóta lap
1 cs vaníliás pudingot
4 ek. cukor
300 ml tej
250 g gesztenyepüré
1 tábla (100 g) tejcsokoládé, de én mindig étcsokit használok
200 g vaj
300 ml tejszín
1 cs habfix
A gesztenyepürét krumplinyomón áttörjük. 1 púpos evőkanállal félreteszünk egy jól záródó dobozban a díszítéshez, hogy ki ne száradjon. A csokoládét darabokra tördeljük.
A pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos tejet hozzáadva állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk az áttört gesztenyepürét és a csokit, simára keverjük, addig a tűzön tartjuk. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a gesztenyés krémet és alaposan kihabosítjuk egy kézi habverővel. Ha nincs kézzel is jól megy a dolog.
A krémből két evőkanállal félreteszünk, a többi a tortalap tetejére kenjük. A lapot ketté is vághatjuk, megtölthetjük 1/3 krémmel és a többit kenjük a tetejére. az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. A tejszínt felverjük kemény habnak a habfixálóval és csillagcsőrös habzsákkal kidíszítjük a torta tetejét, oldalát, megszórjuk a gesztenyeforgácsokkal.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Csodás!
VálaszTörlésKöszi Erika! :-))
TörlésNagyon szép! Imádom a gesztenyés sütiket!
VálaszTörlésKöszi Éva! Ennek örülök! Ez egy remek kis süti, érdemes kipróbálni! :-))
TörlésImádom a gesztenyés sütiket. Éppen ma vettem le a fagyasztóból egy kockát. Valamit alkotok belőle... A tortád nagyon guszta!
VálaszTörlésHát ez nagyon szép - arról kétségem sincs mennyire finom volt... :)
VálaszTörlés