2014. március 30., vasárnap

Gesztenyetorta

Ez a gyönyörűség nem most készült, de annyira finom és annyira egyszerű az elkészítése, hogy idekívánkozik így Húsvét előtt.

Szóval ez egy ősrégi családi kincs. Mindig szögletesen készítettük, gesztenyés kocka formájában tálaltuk, tetején egy tejszínbóbitával. Most azonban úgy döntöttem, hogy látogatónk tiszteletére inkább tortának készítem el a délutáni kávézáshoz.


Hozzávalók:

6 tojásos kerek piskóta lap

1 cs vaníliás  pudingot
4 ek. cukor
300 ml tej
250 g gesztenyepüré
1 tábla (100 g) tejcsokoládé, de én mindig étcsokit használok
200 g vaj
300 ml tejszín
1 cs habfix

A gesztenyepürét krumplinyomón áttörjük. 1 púpos evőkanállal félreteszünk egy jól záródó dobozban a díszítéshez, hogy ki ne száradjon. A csokoládét darabokra tördeljük.
A pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos tejet hozzáadva állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk az áttört gesztenyepürét és a csokit, simára keverjük, addig a tűzön tartjuk. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a gesztenyés krémet és alaposan kihabosítjuk egy kézi habverővel. Ha nincs kézzel is jól megy a dolog.
A krémből két evőkanállal félreteszünk, a többi a tortalap tetejére kenjük. A lapot ketté is vághatjuk, megtölthetjük 1/3 krémmel és a többit kenjük a tetejére. az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. A tejszínt felverjük kemény habnak a habfixálóval és csillagcsőrös habzsákkal kidíszítjük a torta tetejét, oldalát, megszórjuk a gesztenyeforgácsokkal.




JÓ ÉTVÁGYAT!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Imádom a gesztenyés sütiket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Ennek örülök! Ez egy remek kis süti, érdemes kipróbálni! :-))

      Törlés
  2. Imádom a gesztenyés sütiket. Éppen ma vettem le a fagyasztóból egy kockát. Valamit alkotok belőle... A tortád nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon szép - arról kétségem sincs mennyire finom volt... :)

    VálaszTörlés