2012. május 4., péntek

Május 1-i grillezés afrikai húsgolyókkal és sztracsatella szelettel

Szokás szerint a Tónál töltöttük a május 1-ét. Akár esik, akár fúj, mi megyünk. Most konkrétan leolvadt rólunk a ruha, annyira meleg volt, főleg nekem a tűz mellett. De nagyon szép napot töltöttünk együtt a barátokkal. Nagyfiú örömére Nelli kutya is eljött, így kedvére sétáltathatta és játszhatott vele.

Elvégre egy súlycsoportban vannak :-)
 
Akkor a képes élménybeszámoló:

Ég a tűz végre a vadiúj grillben

Készül az ebéd
Lesz ebből még valami
Afrikai húsgombócok

A hozzávaló receptet megtaláljátok Trollanyunál. Nagyon pikáns, különleges. Nekünk kicsit túl citromos volt, de ez nem a recept hibája, hanem az enyém. Elmértem az arányokat. :-) No ettől függetlenül pillanatok alatt elfogyott az összes. Bele sem gondolok, mi lett volna, ha nem kritizálnak, csak esznek a drágáim. Alig tudták kivárni a húst az éhesek. Volt még mustáros-medvehagymás sertésszelet és hagyományosan flekken.

Majd az egész megkoronázásaképpen Illéskrisztől Sztracsatella szelet, azzal az apró változtatással, hogy a grízes tölteléket kicsit átvariáltam. Mivel van fent nálam egy Tejbegríz, ami kísértetiesen hasonlít erre a krémre, csak abban a tojásfehérje is benne van felverve, ebbe is beletetten. Ne maradjon már ott árván. Le nem fagyasztom, van elég a hűtőben, macaront meg nem csinálok egy darabig úgysem. :-)
 
Sztracsatella szelet
Mire észbe kaptam már csak a végét tudtam lekapni



































Jól laktunk, nem is hiányzott semmi, még Életem Párja is csak úgy élvezte az életet. ;-) 


  Délután szokás szerint a tavat is körbesétáltuk,


persze Nelli kutyával. És ki más vezethette volna, mint a Nagyfiú.



 Aki még az egyensúlyozást is kipróbálta és ügyesen csinálta.

Azután már csak hevertünk
De nagyon jól esett, jövőre is elmegyünk

6 megjegyzés:

  1. Ó, ezt a fűben heverészett grillezést, ezt imádom! Annyira jó hangulata van! Csodás sültek és finom sütemény! :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meghiszem azt! Főleg a desszert! ;-D De tényleg jó élmény volt, jöhetne pár hét múlva.

      Törlés
  2. Nagyon tetszik ez a képes beszámolód (is:)). Micsoda heverészés és kajázás folyt nálatok május elsején...!! Tényleg jó a hangulata még a fotókon keresztül is. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella! Tényleg mindenki hoz valami különlegeset és aztán kóstolunk, cserélünk. Sőt még a következő napokra is süt mindenki valami ebédet.

      Törlés
  3. Micsoda szép napotok volt:)Csodás dolgokat készítettél, jók az ilyen pihenős, lazítós napok. Jó, hogy azért nem kellett kidobni a húsgombócot, mert én már jártam úgy is, hogy valamit nagyon elnéztem:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt, ennek ellenére, meg éhesek is voltunk. Jó későn lett kész a tűz. Szerintem ez is segített. :-)) Tényleg jó volt. Jöhet máskor is ez a fajta felüdülés!

      Törlés