Hozzávalók:
1,5 kg tarja egyben
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
1/2- 1 kk. örölt gyömbér
1 csiper fahéj
só
bors
200 ml fehérbor
150 ml tejszín
ízlés szerint keményítő
A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a mézet elkeverjük a mustárral, gyömbérrel, fahéjjal ízesítjük. Ezután a hús alsó felét bekenjük a páccal, belehelyezzük a sütőtálba, a többi oldalát is megkenjük. A maradékok óvatosan elosztjuk a hús tetején. A hús alá öntjük a bort és hideg sütőben kezdjük sütni 160C fokon. Időnként meglocsoljuk a húst a saját levével. Amikor látjuk, puha a hús, 200 fokon kicsit rápirítjuk a mázat. Ezután kivesszük a húst a léből, melegen tartjuk. A hússzaftot egy fazékba öntjük, összeforraljuk a tejszínnel, ha sűrűbbre szeretnénk, keményítővel sűrítjük.
Rizzsel tálalhatjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Újra megcsodáltam az edényedet, nagyon klassz! :) Mint ahogy a husi is, igazán finom lehet a mézes-mustáros páccal! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! Nem hittem, hogy ennyire jó az öntöttvas, de tényleg! :)) A husit pedig feltétlen próbál ki. A receptet én találtam ki! :) naggyon finim.
Törlésa neten láttam legolcsóbban az ikeában (Senior márka név alatt) ehhez hasonlót, sajnos nincs a közelünkbe és nem is olcsó mulatság. De felírtam a listámra és ha nem is az angyalka, de talán majd jövőre meg fogok tudni venni egyet. Azon gondolkozom, hogy cserépedénnyel vajon hasonló hatást lehet elérni-e? Azt könnyebben be tudnám szerezni.
VálaszTörlésAz Ikea-ban én is szemeztem vele, de az nekem kicsi volt, ez 2 literrel nagyobb. Ha ez nem lenne, cserép tálban sütöttem volna én is a húst. Szóval az is nagyon jó. A lényeg, fedő alatt, alacsony fokon sokáig sütni, ez a szaftos puha hús titka! Cserében is nagyon finom.
Törlés