Hozzávalók:
1 db kisebb főzőtök
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej hagyma
100 ml tejföl
só
bors
pirospaprika
1 tk kapor
1 mk korinader
lasagne tászta
200 ml tejfül
150 g sajt
A tököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A hagymát 2 ek olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a tököt, kicsit pirítjuk. A paradicsomot, paprikát beletesszük, sóval, borssal, pirospaprikával, kaporral, korianderrel fűszerezzük. Puhára főzzük a zöldséget. Az sem baj, ha kissé szétfő. A végén tejföllel besűrítjük a szaftját. Víz nem kell hozzá, mert a tök maga elég levet enged.
A lasagnetésztát, ha kell sós vízben előfőzzük. Bár manapság már lehet kapni többféle tésztát, ami nem igényel semmi előzetes beavatkozást(pl. Barilla). Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, Egy sor tökragut rakunk bele, erre jön egy sor tészta, majd ismét ragu. Így rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Utolsó sornak tészta kerüljön. Erre tesszük a tejfölt, majd megszórjuk sajttal. Forró sütőbe toljuk és 200C fokon 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ez szuper ötlet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-))
TörlésGionetta nagyon ötletes,szuper ügyes vagy!:)
VálaszTörlésDe aranyos vagy Böbe! :-)) Tulajdonképpen rájöttem, hogy a lasagne olyan, mint a pizza, bármit le lehet dugni a sajt alá. ;-D És ez valóban roppant módon finom ízű!
TörlésNagyon szuper lett, én a tököt is imádom, meg mindenféle zöldséget. S való igaz ebbe is lehet mindent pakolni, ha sok a sajt benne, akkor biztos el fog fogyni:)
VálaszTörlésTeljesen egyetértek! Örülök, hogy Neked, mint ötletgazdának is tetszik az étel! :-))
Törlés