2012. március 22., csütörtök

Kapros, joghurtos tökleves

Hát nem éppen ennek a levesnek van a szezonja, de ha már az embernek van egy csomó elfajzott sütőtök a pincében (sárga helyett fehér hússal), nem akarja veszni hagyni. Kicsit langyosan ettük úgy is nagyon finom volt. Hidegen is megkóstoltam, és a nagy nyári melegben tényleg üdítően hat majd.

Nagyon finom lett

Hozzávalók:

    2 db kisebb vagy 1 db nagyobb főzőtök
    2 gerezd fokhagyma
150 ml joghurt
    1 ek keményítő, ha szükséges
    1 ek kapor
    1 ek Vegeta


A tököt megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymával is így járunk el. Vegetával és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Merülő mixerrel teljesen simára turmixoljuk, ha nagyon sűrű lenne, kis vízzel hígítjuk, amennyiben hígnak találnánk, a keményítővel besűrítjük. A kaprot belekeverjük a joghurtba és a leveshez adjuk. Ha nem elég savanyúnak találnánk adhatunk még hozzá joghurtot. Lehűtjük és csepp joghurttal avagy tejföllel díszítjük.


JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése