2012. március 15., csütörtök

Chili con carne avagy a konzerv diadala

Chili con carne - Az USA déli részéről származó, tévesen  mexikóinak tulajdonított csípős étel, marhahússal, chili paprikával és más összetevőkkel.

Hát ezt kreáltam belőle







Bár ez a fajta tálalási mód nem a saját kútfőmből pattant ki, de nagy kedvenc. Egyrészt, mert roppant egyszerűen elkészíthető, hála a ritkán alkalmazott konzervnek, másrészt mert nagyon mutatós. Kimondottan vendégvárós, buliba való étel. Előző nap is elkészíthető, amikor jönnek a vendégek, csak be kell dugni a sütőbe és amíg elfogy az aperitif, elkészül a meleg vacsora.

Hozzávalók:

500 g darált hús
    8 db kaliforniai paprika
    1 doboz babkonzerv
    1 cs Chili con carne fűszerkeverék (szégyen, nem szégyen)
    1 doboz konzerv kukorica
       só
       bors
       csöves csilipaprika

Babot, kukoricát lecsepegtetjük. A húst 2 ek. olajon megpirítjuk, rászórjuk a chili con carne fűszerkeveréket, felöntjük a bab és a kukorica levével, elkeverjük és ha nagyon sűrűnek találnánk felöntjük egy kis vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és beledobunk pár cső csilipaprikát, ki milyen erősen szereti. Puhára főzzük a húst, belekeverjük a babot, kukoricát, összeforraljuk..
Amíg a hús fő, kicsumázzuk a kaliforniai paprikákat, félbe vágjuk, az ereket és magot eltávolítjuk. Akinek kedve van, egyből felezheti a paprikákat és a szárát benne hagyva csumázhatja. Majd megtöltjük a húsos keverékkel. Tepsire rakjuk és 200C fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

.
Tepsiben lerendezve
Így is nagyon gusztusos

JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése