2012. március 11., vasárnap

Lilakáposzta leves alias Lilalé

Nagyon megtetszett Illéskrisz Lilalé levese, s mivel volt itthon vöröskáposztám, adva volt a hétvégi kísérlet alanya. A receptet egy az egyben átvettem Krisztitől, csak annyiban módosítottam rajta, hogy tettem bele egy késhegynyi gyömbért. Mivel mi nagyon szeretjük a levesbetéteket, tésztát nem akartam belefőzni, eszembe jutott a póré levesem és gyorsan szedtem ki káposztát egy kis tálba turmixolás előtt. Majd tálaláskor mindenkinek mertem a tányérjába, s úgy jött rá a lila lé. Remekül mutatott egy kis kanál tejföllel megkoronázva. Az íze is nagyon fantasztikus.




Hozzávalók (az eredeti recept szerint ITT)

1 kis fej vöröskáposzta
2-3 szem közepes krumpli
1 dl tejszín
1 ek keményítő
 citromlé ízlés szerint
1 késhegynyi gyömbérpor     
        só

A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, feltesszük 1- 1,5 l vízben a krumplival, sóval főni. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük a káposztát. Ekkor egy kis tálba kiszedünk két merőkanálnyi káposztát, ez lesz majd a levesbetétünk. A tejszínben simára keverjük a keményítőt, folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban a levesbe csorgatjuk és forráspontig főzzük. Elzárjuk, citromlével, gyömbérrel ízesítjük. Tálalásnál mindenki tányérjába szedünk a káposztából és erre merjük a forró levest.


JÓ ÉTVÁGYAT!

2 megjegyzés:

  1. De jó! Szuper, hogy ízlett Nektek is! Örülök, hogy megfőzted! Nálad is pont olyan Lilalé lett mint nálam! :o)

    VálaszTörlés
  2. Hát remek egy recept, még a fiam is evett belőle és ízlett is neki, pedig nem sok bizalmat fűzött hozzá. :-D

    VálaszTörlés