2012. november 7., szerda

Gofri csokis tejszínhabbal

Már sütöttem többfajta gofrit. Mindig Nagyfiú dönt, hogy melyik marad és melyik nem a recepttárban. Tücsök Bogár tejfölös receptje nagyon bejött nekünk Mivel azonban nem volt itthon csak 4 tojásom, s dupla adagot kellett készítenem, valami más recept után kellett néznem. Találtam is egyet itt, de kicsit feljavítottam. Nálam így nézett ki, finom csokis tejszínnel:


Hozzávalók:

200 g Creme Fraiche (tejföl)
2 tojássárgája
50 g cukor
1 tk vaníliás cukor
csipet só
125 g liszt
1/2 tk sütőpor
120 g vaj

 A vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük. A Creme Fraiche-t, tojás sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, sót simára keverjük. Lisztet, sütőport összevegyítjük, hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, belekeverjük az olvasztott vajat. Kicsit sűrűbb tésztát kapunk, nem fog folyni. A gofrisütőt előmelegítjük, pici vajjal kikenjük. Egy púpozott evőkanál tésztát teszünk bele és szép pirosra sütjük. Csokis tejszínnel tálaljuk.

Csokis tejszínhab:

200 ml tejszín
1 cs habfix
30 g olvasztott étcsokoládé

A csokit megolvasztjuk, langyosra keverjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixet, tovább verjük, miközben vékony sugárban csorgatjuk bele a csokit. Készre verjük és a gofri tetejére halmozzuk.





 JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése