2012. november 19., hétfő

Szezámmagos / köményes kifli



Hozzávalók

700 g liszt
2db tojás
100 ml olaj 
1 pohár kefir
50 g élesztő
2 ek cukor 
kevés tej 
1 cs margarin
1 kk só

1 tojás a kenéshez 
köménymag/ szezámmag

Margarint a sóval kikeverem, ezzel kenem majd meg a tésztát. 
Az élesztőt a tejben felfuttatom. Liszthez hozzáadom a hozzávalókat, összegyúrom és 8 cipóra osztom.

Tányér nagyságúra kinyújtom félreteszem a másikat is kinyújtom, 
az elsőt megkenem a sós margarin 1/4 részével,

 másodikat ráborítom,

 8 cikkre vágom,

szorosan kifli formára tekerem.

Tojással megkenem, köménymaggal/ szezámmaggal megszórom.

A többit tésztával is ugyan így járok el, tepsire rendezem, hideg sütőben kezdem el sütni. 





JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Milyen leveles lett! Irtó guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, és nagyon finom is! :) Mi is nagyon szeretjük, családi kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmm.. de guszta, nagyon jól jönne holnap reggelre. :P

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok! Úgy elfogyott egy ebédre ez a mennyiség, hogy Nagyfiú reklamált, mert ezt akart vacsorázni. ;-)

    VálaszTörlés