Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol (brokkoli)
400 ml tejszín (esetleg tejjel hígított tejföl)
200 g zsemlemorzsa
sajt a tetejére - optionális
A karfiolt kevés vízben vagy pároló edényben roppanósra pároljuk. Míg fő, a zsemlemorzsát szárazon egy lábasban szép pirosra pirítjuk, megsózzuk, ebbe forgatjuk bele forrón a karfiolt, hogy szépen bevonja a máz és egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük, megszórjuk a maradék zsemlemorzsával. Leöntjük a sózott tejszínnel vagy a tejjel éppen csak folyósra kikevert sózott tejföllel, ha kívánjuk meghintjük sajttal és 200C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Salátával tálaljuk,de húsétel mellé is lehet köret.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon guszta, és milyen nagyon jólesne most egy-két falatka! :) Szoktam én is sütni, a fiúknak köret, a lányoknak sajttal gazdagítva csak így önmagában is tökéletes! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-)) Kis plusz tejföllel nagyon finom forrón.
TörlésJuj, de szeretem, és régen is csnáltam, csak itt megint az egekben van az ára a karfiolnak.:-(
VálaszTörlésNagyon guszta lett, főleg abban a tálkában.;-)
Hát most itt sem olcsó egy zöldség, de akciós volt és rászántam. Alap áron is jóval olcsóbb, mint a hús, s most nagyon jól esnek az ilyen könnyű ételek. :-))
Törlés