Hozzávalók:
1 db csirke részeire szedve
só
bors
200 ml tejföl
200 ml tejszín (vagy tejföl)
A csirkeaprót sózzuk, borsozzuk.
Egy fedeles sütőedénybe helyezzük a tejföl- tejszín keverékével meglocsoljuk és lefedve 180C fokos sütőben készre pároljuk.
A végén fedő nélkül 200C fokon kicsit megpirítjuk. Ha szép piros, a húst tálra szedjük, a szaftját kissé beforraljuk, ha kell keményítővel sűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon gusztusos:) Nálunk is tejfölben sült csirke volt csak parmezánnal és csirkemellből, isteni volt. A férfiak folyton csak válogatnak:) Szép hétvégét:)
VálaszTörlésHát ez az, a pasik, velük van gond mindig! ;-))Szép vasárnapot Nektek is!
TörlésNagyon guszta, finomat ettetek! :) Szerintem az én párom is a citrom nélküli változatot támogatná, nekem viszont jöhetne citromosan! :) Mindig megcsodálom a sütőedényedet, nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésJaj, citromosan nagggyon jóóóó! De ugye a pasik...+ :-)) Örülök, hogy tetszik az lábas! Nekem is! Lőjjek Neked is a neten egyet?
Törlés