2013. január 15., kedd

Csokoládés tearúd

Bibimóni nagy fába vágta a fejszéjét. Elkészíti a Váncza süteményeskönyv összes receptjét egy év alatt. Ebből könyvből sütött mindig Nagymamám. Csak pár lap volt meg neki, biztos valahol reklámajándékként kapta. Azután én is megvettem réges-régen, úgy 25 éve és sütöttem is belőle párszor. Ez a kis keksz teljesen beépült a családi recepttárba. Mert gyors, finom és nagggyon sokáig eláll. Amikor Nagyfiú megszületett, ezzel a sütivel vártam a látogatókat. 


Íme a recept és az elkészítés 1:1 Mónitól:

45 deka lisztet  elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, majd deszkán összegyúrjuk 20 deka cukorral, 20 deka zsírral, 1 citrom levével és reszelt-héjával, 2 egész tojással és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. A tésztából hüvelykujjnyi rudacskákat sodrunk,melyeket tepsibe rakva szép sárgára sütünk ki. Kihűlés után gőzön olvasztott főzőcsokoládéba mártjuk félig hosszában és hideg ( márvány) lapra téve, hűvös helyen megfagyni félretesszük Igen szép díszsütemény teához. Kis ügyességgel különféle formákat készíthetünk a tésztából, melyeket különféleképpen díszítve vagy mártva az olvasztott csokoládé segítségével díszíthetjük.





19 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki. Egyébként én is elhatároztam, hogy a Váncza könyből sütök, sütöttem is párat, de nem adtam magamnak határidőt. Sok jó receptet tartalmaz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika! Tényleg nagyon sok jó recept van benne. A másik kedvencem a töröklepény.:))

      Törlés
  2. Ezt már én is kinéztem magamnak. :) Nagyon guszták. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! Mónikától már sütöttem én is egy párat és az a jó hogy egyszerűek és mind nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg egyszerű receptek. Nekem a babos torta nagyon szem előtt van, csak jöjjön alkalom, hogy elkészítsem!:-))

      Törlés
  4. Jó kis vendégváró! Vagy akár rájárnivaló:) Fincsi kis kekszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Járnék én is rá, csipegetném, ha nem fogyóznék. Úgy hogy fájó szívvel lemondok most róla. :-))

      Törlés
  5. Egyszerű és nagyszerű! Szuper :-)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörűen tálaltad, lehetnél a fotósom,csak kár hogy messze vagy:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szívesen fotóznék Neked! Szeretem kitalálni a kompozíciót. DE a távolság . . . sajnos. :-))

      Törlés
    2. Megdolgoztattál, mert a linkben amit átküldtél citromos tearudad írtál és akár hogy néztem a könyvben nem volt ilyen süti. Aztán végre megtaláltam csokoládés tearúdként és én is elrontottam mert beraktam a fahéjas rudak mellé és most jöttem rá hogy nem jó helyre került, de most már javítottam és méltó helyére került a blogba:))
      Puszi:))

      Törlés
  7. Nagyon szépek lettek :) Felvettelek a Blogkóstolóba. Bárkitől választhatsz :)))) Várom a bejegyzést és a fotót, remélem az is ilyen csodás lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huh! Nagyon köszönöm! Ezt a lehetőséget! Remélem tudok vele élni! :-)) Drága vagy! :-))

      Törlés
  8. Szuper kis keksz, én is kinéztem magamnak, és most csak megerősítettél abban, hogy ki kell próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne halogasd Hankka! Nagyon finom, de zsirral készíts feltétlen!:)

      Törlés
  9. Nagyon klasszak lettek a képek! Én is szeretem a Váncza recepteket, mert egyszerűen elkészíthetők, és eddig még minden nagyon ízlett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Csilla! Nekem is nagyon tetszenek ezek a receptek, mivel egyszerűek és a leírásuk sem bonyolult. Drága Nagyikám mindig ebből sütött, még 80 felett is. Olyan jól senki nem tudott csokitortát készíteni, mint ő. Képes volt a vajat szép lassan fél napig kevergetni. Akkor felolvadt benne az összes porcukor és hihetetlen krémes lett. MMMMM! :-))

      Törlés