Bibimóni nagy fába vágta a fejszéjét. Elkészíti a Váncza süteményeskönyv összes receptjét egy év alatt. Ebből könyvből sütött mindig Nagymamám. Csak pár lap volt meg neki, biztos valahol reklámajándékként kapta. Azután én is megvettem réges-régen, úgy 25 éve és sütöttem is belőle párszor. Ez a kis keksz teljesen beépült a családi recepttárba. Mert gyors, finom és nagggyon sokáig eláll. Amikor Nagyfiú megszületett, ezzel a sütivel vártam a látogatókat.
Íme a recept és az elkészítés 1:1 Mónitól:
45 deka lisztet elkeverünk 1 csomag
Váncza-sütőporral, majd deszkán összegyúrjuk 20 deka cukorral, 20 deka
zsírral, 1 citrom levével és reszelt-héjával, 2 egész tojással és 1/2
csomag Váncza-vanilincukorral. A tésztából hüvelykujjnyi rudacskákat
sodrunk,melyeket tepsibe rakva szép sárgára sütünk ki. Kihűlés után
gőzön olvasztott főzőcsokoládéba mártjuk félig hosszában és hideg (
márvány) lapra téve, hűvös helyen megfagyni félretesszük Igen szép
díszsütemény teához. Kis ügyességgel különféle formákat készíthetünk a
tésztából, melyeket különféleképpen díszítve vagy mártva az olvasztott
csokoládé segítségével díszíthetjük.
Ez nagyon jól néz ki. Egyébként én is elhatároztam, hogy a Váncza könyből sütök, sütöttem is párat, de nem adtam magamnak határidőt. Sok jó receptet tartalmaz.
VálaszTörlésKöszi Erika! Tényleg nagyon sok jó recept van benne. A másik kedvencem a töröklepény.:))
TörlésEzt már én is kinéztem magamnak. :) Nagyon guszták. :)
VálaszTörlésKöszönöm Okki, roppant finom. :-))
TörlésNagyon szépek lettek! Mónikától már sütöttem én is egy párat és az a jó hogy egyszerűek és mind nagyon finom!
VálaszTörlésTényleg egyszerű receptek. Nekem a babos torta nagyon szem előtt van, csak jöjjön alkalom, hogy elkészítsem!:-))
TörlésJó kis vendégváró! Vagy akár rájárnivaló:) Fincsi kis kekszek.
VálaszTörlésJárnék én is rá, csipegetném, ha nem fogyóznék. Úgy hogy fájó szívvel lemondok most róla. :-))
TörlésEgyszerű és nagyszerű! Szuper :-)
VálaszTörlésKöszi Viki! :-))
TörlésGyönyörűen tálaltad, lehetnél a fotósom,csak kár hogy messze vagy:))
VálaszTörlésDe szívesen fotóznék Neked! Szeretem kitalálni a kompozíciót. DE a távolság . . . sajnos. :-))
TörlésMegdolgoztattál, mert a linkben amit átküldtél citromos tearudad írtál és akár hogy néztem a könyvben nem volt ilyen süti. Aztán végre megtaláltam csokoládés tearúdként és én is elrontottam mert beraktam a fahéjas rudak mellé és most jöttem rá hogy nem jó helyre került, de most már javítottam és méltó helyére került a blogba:))
TörlésPuszi:))
Nagyon szépek lettek :) Felvettelek a Blogkóstolóba. Bárkitől választhatsz :)))) Várom a bejegyzést és a fotót, remélem az is ilyen csodás lesz :)
VálaszTörlésHuh! Nagyon köszönöm! Ezt a lehetőséget! Remélem tudok vele élni! :-)) Drága vagy! :-))
TörlésSzuper kis keksz, én is kinéztem magamnak, és most csak megerősítettél abban, hogy ki kell próbálni! :)
VálaszTörlésNe halogasd Hankka! Nagyon finom, de zsirral készíts feltétlen!:)
TörlésNagyon klasszak lettek a képek! Én is szeretem a Váncza recepteket, mert egyszerűen elkészíthetők, és eddig még minden nagyon ízlett! :)
VálaszTörlésKöszi Csilla! Nekem is nagyon tetszenek ezek a receptek, mivel egyszerűek és a leírásuk sem bonyolult. Drága Nagyikám mindig ebből sütött, még 80 felett is. Olyan jól senki nem tudott csokitortát készíteni, mint ő. Képes volt a vajat szép lassan fél napig kevergetni. Akkor felolvadt benne az összes porcukor és hihetetlen krémes lett. MMMMM! :-))
Törlés