Valami kis egyszerűre vágytam, nem akartam túlbonyolítani a dolgot, s mivel a héten még nem volt leves, gondoltam, akkor most itt az alkalom. Elnézegetve a fagyasztó készletét, a zöldbabon akadt meg a szemem. Van még belőle jó pár zacskóval, mivel a tavaly ezt a zöldséget sikerült a legtöbb mennyiségben elrakni. Jól időzítettem a vetést és remek termést hozott. Lehet annak is köszönhető, hogy a paradicsom mellett palántáztam és ez jó megoldásnak tűnt. Idén szintén ezt a növénytársítást követtem, sok mással egyetemben.A hűtőben árválkodott még egy fél fej karalábé, azt is hozzátettem
Hozzávalók:
250 g zöldbab feldarabolva
1 kis fej karalábé
1 csapott ek majoranna
100 ml tejföl
só
1 kis marék levestészta
A babot, karalábét a sóval és a majorannával feltesszük annyi vízzel főni, ami jócskán ellepi. Amikor megpuhult, a tejföllel elhabarjuk és a levestésztát belefőzzük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nagyon finom lehetett ez a társítás. Guszta!
VálaszTörlésIgazán üdítő leveske lett. Holnap újra főzhetem, de már karalábé nélkül, kevés krumpli kerül majd bele.
TörlésHű, de megenném most!!! A többiek biztos nem díjaznák, mert egyik zöldséget sem szeretik, de én annál inkább! Finomság!
VálaszTörlésDe küldenék egy tányérral, ha már a többiek úgy sem szeretik. De már elfogyott sajna. majd legközelebb postázom! ;)
TörlésPont azt akartam írni, mint Kriszti, hogy hú, de megenném most! Ebédre jól is esne... ;-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Tényleg egyszerű és roppant finom! :-))
Törlés