Nekem ízre kicsit süteményre emlékeztető, tömör a sok folyadék miatt. Egyébként finom. Amolyan etalonnak jó típusú kenyérke, de nem lesz a kedvencem. Ellentétben Nagyfiúval, akinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
450 g sima liszt
1 csapott tk cukor
1 csapott tk szódabikarbóna
1 tk só
kb. 350-425 ml étkezési író (nálam 200 ml savó a túrókészítésből + kb. 150-200 ml joghurt)
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A formát kivajazzuk, lisztezzük. A hozzávalókat egy tálban fakanállal vagy kézzel összekeverjük. Nem dagasztjuk, csak összedolgozzuk. Ha kell még kis lisztet adhatunk hozzá, hogy a tészta formázható legyen. Belesimítjuk a formába vagy tepsire rakjuk, tetejét késsel bemetsszük és kb. 30 perc alatt 200C fokon szép pirosra sütjük. A formából kivéve, rácson az alját még megpiríthatjuk. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Én kipróbálnám, mert ígéretes. Nagyon szép lett.
VálaszTörlésEgy próbát mindenképpen megér. Mert finom sz íze. Lehet kevesebb folyadékkal és kevésbé édesen nekem is jobban ízlene. :-))
TörlésNagyon szép lett hasonló volt az én kenyerem belseje is.Nekem nagyon ízlett!
VálaszTörlésSzerintem Éva, a hagyma nagyon sokat dobott rajta. Lehet egyszer azzal is kipróbálom. :-))
TörlésSzép lett, kívül-belül! :) Persze biztosan nem olyan, mint a csodás kovászos kenyereid, talán ezért is írod, hogy nem lesz a kedvenced! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! :-)) Hát igen, a hagyományos kenyerek, azok az igaziak. Még ha csak élesztősek is, de az az igazi. :-))
TörlésNagyon szép lett:) Már én is próbálkoztam vele, hasonlóan a DNK kenyérhez, ez sem ízlett a családnak. De azért ehető és a fő, hogy kenyérhiány esetén tényleg gyorsan megvan.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Torllanyu! Akkor nagyon hasonló az ízlésünk. Ezek azok a vészmegoldások időhiány esetére. Bár az az igazság, hogy most készítettem egy olyan rozskenyeret, hogy majdnem megszólalt. Még kicsit tökéletesítenem kell, de utána jövök vele. No az az igazi, az ízlik! Pedig csak élesztős. :-))
TörlésKedves Gionetta!Nem tudok levelet írni a "submit" rubrikába, mert nem világos, hogy oda az én email címemet kell-e beírni?
VálaszTörlésA SAD-ra küldtem a linket, de nem tudom, hogy a címed "a gionetta@gmail.com", vagy az a betű csak határozóként szerepel az email címed lőtt.
Légyszíves, válaszolj, hogy megkaptad-e?
köszönöm!
Drága Marisz!
TörlésMegkaptam a csodás művet! Nagyon köszönöm! :-)) Az észrevételed javítottam.
Én köszönöm a gyors választ!
TörlésCsodásan néz ki a kenyered!! Le a kalappal.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Mária! Köszönöm a dicséretet! :-)
TörlésDe szép kenyérkét sütöttél megint. Nagyon megy ez már Neked! Csodás a bélzete!
VálaszTörlésKöszi Kriszti! Gyakorlok szorgalmasan! :-)) A család meg nem reklamál! :-))
TörlésTömör? Én meg így fotó alapján pont azt szerettem volna írni, hogy milyen jó könnyűnek néz ki... :)
VálaszTörlésLevegős persze, csak a sok folyadék miatt sűrű lett a tészta, de elfogyott gyorsan. :-))
Törlés