2012. március 3., szombat

Rizsfelfújt

Nagyon untam már a tanulást tegnap, ilyen esetben csak egy segít, a főzés. De az idő sürgetett, hát valami olyasmire gondoltam, ami gyorsan elkészül vagy legalább is nincs vele sok macera. Így esett a választásom a rizsfelfújtra. Kellett is vele vacakolni, meg nem is. Kiadós is volt, meg nem is. Mint a mesében. El is fogyott pillanatok alatt. kihűlni sem volt ideje. Ezért nem sikerült kiborítanom a formából, így nincs is róla fénykép.


Csak a második adagot volt érdemes felvágva lefotózni, ami lapos sütőtálban készült. Arról meg nincs kép, amikor megsült. Mert az volt a maradék, ugyanis nem fért bele az egész a kuglófformába. Hisz mondanom sem kell, a családom mellett, nem lehet 1 adaggal kezdeni, most 1,5-et csináltam, de az is majdnem elfogyott. 

S ha valakinek kedve támadna elkészíteni, íme a recept:

Hozzávalók:

150 g rizs, legjobb a kerek szemű tejberizsnek való
  50 g mazsola
    5 ek cukor
    1 db citrom héja
    4 db tojás
    1 l tej
     csipet só

A rizst 3 ek. cukorral, csipet sóval a tejben puhára főzzük. A tojások sárgáját a maradék 2 ek. cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a kihűlt rizshez keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,a rizses keverékbe forgatjuk. Egy sütőformát alaposan kikenünk vajjal, majd liszttel megszórjuk és ha szerencsénk van, ki is tudjuk borítani a kihűlt rizsfelfújtat a formából. De szeletelni is lehet, ha lapos a formánk. Málnaszörp vagy lekvár illik hozzá.


JÓ ÉTVÁGYAT!

2 megjegyzés:

  1. A rizsfelfújt a családom nagy kedvence (+ nekem is:)). Jó, hogy eszembe juttattad! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, kedves Gabriella! Már nálunk is régen volt, most jól esett. Én a piskótatekerccsel jártam ugyanígy Nellinél. Micsoda véletlenek. :-)

    VálaszTörlés