Hozzávalók:
6-8 palacsinta
1 csirke melle (vagy 2 fél csirkemellfilé)
1 kis fej hagyma
pirospaprika
só
bors
200 ml tejfől
A hagymát felaprítjuk 2 ek olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük, nehogy a paprika megégjen és keserű legyen. Beletesszük a filézett csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.Kicsit kihűtjük.
Amíg a pörkölt fő, megsütjük a palacsintákat.
1db tojás
csipet só
kb. 150g liszt
200 ml tej
annyi víz, hogy jól süthető legyen a palacsinta
2 ek olaj
A tojást kikeverjük a sóval és a tejjel. Beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük. Felhígítjuk a vízzel és hozzákeverjük az olajat. Felforrósított serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük
Ha kissé meghűlt a pörkölt, késes aprítóban pár kanál pörköltszaft és 100 ml tejföl segítségével pépesre daráljuk. A maradék szaftot 100 ml tejföllel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük, kis vízzel hígíthatjuk. A húsmasszával megtöltjük a palacsintákat és batyut hajtogatunk belőlük. Egymás mellé rendezve betesszük egy sütőtálba. A szafttal leöntve, sütőben átmelegítjük, de nem sütjük. Tejföllel kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Rajongunk a palacsintáért:)De hortobágyit soha nem ettem még! Itt az ideje:) Guszta lett nagyon.
VálaszTörlésAkkor hajrá! Nagyon szeretjük.
TörlésEj, de szépen lett tálalva!:-) Beiktatom én is valamikor, régen volt!:-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Ne halogasd, igaz kicsit munkás ennyi embernek, de sebaj, megéri!
TörlésNagyon guszta :)))
VálaszTörlésKöszi Móni! :-))
TörlésNagyon régen készítettem, jó, hogy eszembe juttattad! :) Nagyon guszta lett a palacsintád, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésKüldenék is szívesen, de Életem Párja behabzsolta az utolsó darabot. Majd legközelebb gondolok Rád! jó? ;-D
TörlésNagyon szeretem! Nálunk sosem marad egyik sem, így ha ezt szeretnék enni, főzök csirkepaprikást és sütök palacsintát... Nagyon guszta tálalás!
VálaszTörlésSajnos így van ez nálunk is.Most csak a véletlen segített, hogy volt még pörköltmaradék. Palacsintát pedig Nagyfiú akart sütni. :-))
TörlésGyönyörű lett! Én is nagyon szeretem, csak ekkora családnál kockázatos a palacsintasütés :) Félő, hogy estig a konyhában maradok...
VálaszTörlésKöszönöm Edi! Tudod, mit, be kell őket is fogni a sütésbe. Ebből meg amúgy sem eszik meg az ember 2-nél többet. ;-))
VálaszTörlés