2012. szeptember 10., hétfő

Hortobágyi palacsinta

Gyors és remek előétel vagy éppen főétel. Főleg, ha van otthon maradék palacsinta és csirkepörkölt. Vagy valamelyik a kettő közül.


Hozzávalók:

6-8 palacsinta
1 csirke melle (vagy 2 fél csirkemellfilé)
1 kis fej hagyma
pirospaprika

bors
200 ml tejfől

A hagymát felaprítjuk 2 ek olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük, nehogy a paprika megégjen és keserű legyen. Beletesszük a filézett csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.Kicsit kihűtjük.
Amíg a pörkölt fő, megsütjük a palacsintákat.

1db tojás
csipet só
kb. 150g liszt
200 ml tej
annyi víz, hogy jól süthető legyen a palacsinta
2 ek olaj

A tojást kikeverjük a sóval és a tejjel. Beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük. Felhígítjuk a vízzel és hozzákeverjük az olajat. Felforrósított serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük

Ha kissé meghűlt a pörkölt, késes aprítóban pár kanál pörköltszaft és 100 ml tejföl segítségével pépesre daráljuk. A maradék szaftot 100 ml tejföllel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük, kis vízzel hígíthatjuk. A húsmasszával megtöltjük a palacsintákat és batyut hajtogatunk belőlük. Egymás mellé rendezve betesszük egy sütőtálba. A szafttal leöntve, sütőben átmelegítjük, de nem sütjük. Tejföllel kínáljuk.





 JÓ ÉTVÁGYAT!

12 megjegyzés:

  1. Rajongunk a palacsintáért:)De hortobágyit soha nem ettem még! Itt az ideje:) Guszta lett nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Ej, de szépen lett tálalva!:-) Beiktatom én is valamikor, régen volt!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Ne halogasd, igaz kicsit munkás ennyi embernek, de sebaj, megéri!

      Törlés
  3. Nagyon régen készítettem, jó, hogy eszembe juttattad! :) Nagyon guszta lett a palacsintád, szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék is szívesen, de Életem Párja behabzsolta az utolsó darabot. Majd legközelebb gondolok Rád! jó? ;-D

      Törlés
  4. Nagyon szeretem! Nálunk sosem marad egyik sem, így ha ezt szeretnék enni, főzök csirkepaprikást és sütök palacsintát... Nagyon guszta tálalás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos így van ez nálunk is.Most csak a véletlen segített, hogy volt még pörköltmaradék. Palacsintát pedig Nagyfiú akart sütni. :-))

      Törlés
  5. Gyönyörű lett! Én is nagyon szeretem, csak ekkora családnál kockázatos a palacsintasütés :) Félő, hogy estig a konyhában maradok...

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Edi! Tudod, mit, be kell őket is fogni a sütésbe. Ebből meg amúgy sem eszik meg az ember 2-nél többet. ;-))

    VálaszTörlés