Hozzávalók:
200 g Creme Fraiche (tejföl)
2 tojássárgája
50 g cukor
1 tk vaníliás cukor
csipet só
125 g liszt
1/2 tk sütőpor
120 g vaj
A vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük. A Creme Fraiche-t, tojás sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, sót simára keverjük. Lisztet, sütőport összevegyítjük, hozzáadjuk a tejfölös keverékhez, belekeverjük az olvasztott vajat. Kicsit sűrűbb tésztát kapunk, nem fog folyni. A gofrisütőt előmelegítjük, pici vajjal kikenjük. Egy púpozott evőkanál tésztát teszünk bele és szép pirosra sütjük. Csokis tejszínnel tálaljuk.
Csokis tejszínhab:
200 ml tejszín
1 cs habfix
30 g olvasztott étcsokoládé
A csokit megolvasztjuk, langyosra keverjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixet, tovább verjük, miközben vékony sugárban csorgatjuk bele a csokit. Készre verjük és a gofri tetejére halmozzuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése