Nem tudom, kinek hiányoztam, de most újra itt vagyok! :-))
Valami átok ülhet rajtam és a számítógépeimen, mert sikeresen elnémult az öreg számítógépünk is. De Jóbarátom segítségével sikerült életet lehelni bele. Szóval mostantól nem ment meg Titeket semmi attól, hogy ismét Rátok zúdítsam a műveimet.
Elsőként jöjjön a múlt hétvége remekműve: a FRANCIAKRÉMES. Sohasem készítettem, csak krémest, de gondoltam, nem lesz ez kihívás nekem. Ügyeltem a részletekre, kicsit kevesebb tejszínt tettem bele, de elbír többet is, csak nálunk nem rajong senki érte.
Egyúttal bemutatom a múlt hétvégi vásárlótúra egyik gyöngyszemét, ezt a tálalót, amit a bolhapiacon lőttem. Régóta vágytam már rá, Anikó a megmondhatója. Nem teljesen az ízlésem, de olyan vidám, hogy nem tudtam ott hagyni.
Hozzávalók:
2 cs. hűtött leveles tészta
10 tojásfehérje
10 ek cukor
3 cs vaníliás cukor
3 cs vaníliás pudingpor
1 l víz
csipet só
600 ml tejszín
3 cs habfix
50 g ét tortabevonó
A leveles tésztát kigurítjuk, a nagy gáztepsi méretére vágjuk, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon belőle és ne púposodjon fel. Légkeveréssel 170C fokon egyszerre megsütjük a két lapot. Más sütési módnál külön- külön.
Míg a lapok hűlnek, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként adagolva 5 ek cukorral tovább verjük. Két kanál között 1 percig verjük a habot. A "csúnyább" lapot krémeskeretbe, vagy egy magasfalú tepsibe fektetjük. Elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, 5 ek cukrot és a sót 150 ml vízben, egy legalább 4 literes fazékban, hozzáöntjük a többi vizet és folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Hozzáadjuk a habot is, óvatosan kevergetve összeforgatjuk és 5 percig kis lángon főzzük. Ráöntjük a krémeslapra, elegyengetjük és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, másik lap szebb oldalára simítjuk és hagyjuk megkötni. Amikor a krémes kihűlt, a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixet és keményre verjük, a krémes tetejére simítjuk. A csokis lapot azonos méretű négyzetekre vágjuk és egyesével a krémesre rakosgatjuk. Hűtőben pár órát hűtjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Kedves Gionetta!
VálaszTörlésÖrülök,hogy újra itt vagy, nekem már hiányoztál! :-) A krémesek nagyon gusztusosak, és biztos nagyon finomak is.Kínálják magukat ezen a szép kis tálalón.Nagyon ügyes vagy cukrásznak is. :-))
Drága vagy Erika! Most már itt vagyok és árasztani fogom a jobbnál jobb recepteket! ;-) Köszönöm a dicséretet! :-)
TörlésNekem NAGYON hiányoztál!!! :-) Nagyon szép az a tálaló...Ez is olyan különleges! Szeress csak bele.:-))))
VálaszTörlésA krémes...no az, csodás lett, én még nem futottam soha neki!!!! Nagyon ügyes vagy!:-)
Te is hiányoztál nekem! :-)) Örülök, hogy tetszik a tálaló és a krémes is! Tényleg nagyon ügyes vagyok, csak sokat kell nekem mondogatni, hogy magam is elhiggyem! ;-)
TörlésHú, de megkívántam most ezt a krémest! Egy szeletet kaphatnék?:) A tálaló is nagyon szép!
VálaszTörlésGyere Flóra, mire ideérsz, kész az újabb adag. Most megyek úgyis vásárolni. ;-) A tál nekem is tetszik, igazi szépség, amolyan skandinávos minta és színvilág, nekem bejön. :-)
TörlésÉppen tegnap jutott eszembe, hogy rég hallottunk felőled, úgyhogy nagyon örülök, hogy jöttél, pláne ilyen finomsággal! :) Gyönyörűek lettek a francia krémesek, látszik, hogy milyen könnyű a krémje! :) A tálalót én sem hagytam volna ott, tetszik! :)
VálaszTörlésDe jó ezt hallani! Nekem is hiányoztatok!!! A krémes finom volt, a tálaló meg nagyon nagy becsben van. :-))
TörlésHiányoltalak nagyon!örülök,hogy jöttél! És egyből egy remek művel,amiből egy szeletet kérek is,nagyon csábitó. És a tálról már nem beszélek:)) Az is tetszik nagyon!
VálaszTörlésLegközelebb feltétlen küldök Neked egy szeletet! Meg Hannának! ;-)
TörlésNekem! Nekem mindig hiányzol. :))
VálaszTörlésA krémesed nagyon gusztán néz ki, meg is kívántam, pedig nem kellene már így 8 óra magaslatában édességről álmodoznom... :-))
Mindig ilyen hármas tálalóra vágytam... de még most sincs nekem ilyenem. :/ Gratulálok hozzá, kár lett volna ott hagynod.
Drága vagy Gabriella! Legközelebb lövök Neked is bolhapiacon. Akkor Neked is lehet etagiere. Amúgy 8 óra tájban krémest nézegetni a legjobb fogyókúra! Feltéve, ha utána nem eszel már semmit! ;-)
TörlésKicsit nézelődtem, bogarásztam a blogodon,gyönyörűek az adventi koszorúk, nagyon édes a kicsi fiad, szépséges a kenyered, bekaptam volna egy szeletet egy kis vajjal megkenve, és egyben mentettem a krémes receptedet, én magamtól soha nem mertem volna nekiállni, de most ahogy elnéztem a tiédet, meg a receptedet, nem is tűnik olyan vészesnek. Meg fogok próbálkozni vele, mert imádom a krémest mindenhogyan és minden mennyiségben, a tiéd meg irtó guszta lett:-))))))
VálaszTörlésNe is mondjátok a sütitálalót, a szívem vágya, nekem sincs, de nem is látok sehol olyan igazán gusztát, sőt egyáltalán semmilyent.A tied nagyon helyes, érdemes bolházni, nálunk itt Tata és környékén nincs bolhapiac, de még rendes igazi sem, ha valami komolyan kell akkor nincs mese irány Budapest:-))))
VálaszTörlésKedves Anikó!
TörlésÖrülök, hogy tetszenek a műveim! A krémessel én is így voltam, hogy misztifikáltam. Majd elolvastam és mivel volt itthon 10 tojásfehérjém lefagyasztva, már készítettem is a krémest. Szerintem Te is meglepheted a családot vele karácsonyra. Nagy sikered lenne, az biztos! :-))