500 ml kefír vagy író
1 ek cukor
1 ek só
20 g élesztő
kb. 500 g liszt
500 g burgonya
1 fej hagyma
vaj
tejszín
szerecsendió
A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklettől függ.
Közben 500 g burgonyát sós vízben megfőzzük, a hagymát felkockázzuk és a vajon aranybarnára pirítjuk. A burgonyát összetörjük, a tejszínnel, ha még kell sóval, krumplipürét készítünk, hozzákeverjük a pirított hagymát, csipetnyi szerecsendiót.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, köröket szúrunk ki belőle |
Egy kupac krumplipürét teszünk a közepébe, | széleit összenyomkodjuk |
Nem túl forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Salátával kitűnő.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Sosem sütöttem még ilyet. Káposztásról is hallottam már. Biztos finom és jól laktató is...
VálaszTörlésFeltétlen próbáld ki! Nekem nagy kedvencem az orosz konyha. Olcsó, finom, laktató ételekkel van tele. Nem a legkalóriaszegényebbek, de azon lehet segíteni. :-))
TörlésImádnivaló... nagyon szeretjük a burgonyával készült ételeket és a kelt tésztákat is, így együtt nagyon jó párosítás, finom lehet! :)
VálaszTörlésIrtó finom, főleg frissen, melegen. A húsos is jó, csak megfőzöd a darálthúst pörköltnek, jó sűrűre és azzal töltöd meg. :-)
TörlésÉn is hallottam a pirogról de még nem sütöttem. Nagyon jól néz ki, bátran állnék elébe a kóstolásnak:)
VálaszTörlésKiválasztom legközelebb a megfelelő Csatornát és küldöm! ;-)
Törlés