2013. február 22., péntek

Konyakos pulykamájkrém

Akciós volt a pulykamáj. Májast meg nem veszek régóta, inkább magam készítem el. Mivel minden összevágott kísérleteztem kicsit. Ebben a formában csak nagyon ínyenceknek ajánlom! Konyak nélkül viszont bárkinek.


Hozzávalók:

350 g pulykamáj
100 ml tejszín
2 ek vaj
bors
5 db zsálya


1 korty konyak (nem a készítőbe!;-))

A májat megszabadítjuk a külső hártyáitól és a belső erektől. A legegyszerűbb mód erre, ha elkaparjuk a májat, majd leturmixoljuk. Egy lábaskába tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, fűszereket (mással is fűszerezhetjük, ízlés szerint) és lassú tűzön összefőzzük. Beletesszük a vajat és ismét összeturmixoljuk. Most sózzuk ízlés szerint és belelöttyintünk egy kis konyakot, ha van kedvünk. Kihűtjük és hűtőben tároljuk. Másnap pirítóssal fogyasztjuk.

Érdemes a felét kis adagokban lefagyasztani, nehogy ráunjunk és megromoljon!


JÓ ÉTVÁGYAT!

4 megjegyzés:

  1. Bevállalnám konyakkal is, biztosan nem rossz! :) Ahogy írod is, pirítóssal, friss zöldfélékkel igazán finomságos lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kissé kesernyés, de nagyon illik a májhoz! És pirítóssal, zöldségekkel, mennyei! :-))

      Törlés
  2. Finom nagyon én is csináltam már...Csak úgy eteti magát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is emlegessük, milyen finom! Csak sajnos már nincs belőle, mert eteti magát! :-))

      Törlés