Hozzávalók:
350 g pulykamáj
100 ml tejszín
2 ek vaj
bors
5 db zsálya
só
1 korty konyak (nem a készítőbe!;-))
A májat megszabadítjuk a külső hártyáitól és a belső erektől. A legegyszerűbb mód erre, ha elkaparjuk a májat, majd leturmixoljuk. Egy lábaskába tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, fűszereket (mással is fűszerezhetjük, ízlés szerint) és lassú tűzön összefőzzük. Beletesszük a vajat és ismét összeturmixoljuk. Most sózzuk ízlés szerint és belelöttyintünk egy kis konyakot, ha van kedvünk. Kihűtjük és hűtőben tároljuk. Másnap pirítóssal fogyasztjuk.
Érdemes a felét kis adagokban lefagyasztani, nehogy ráunjunk és megromoljon!
JÓ ÉTVÁGYAT!
Bevállalnám konyakkal is, biztosan nem rossz! :) Ahogy írod is, pirítóssal, friss zöldfélékkel igazán finomságos lehet! :)
VálaszTörlésKissé kesernyés, de nagyon illik a májhoz! És pirítóssal, zöldségekkel, mennyei! :-))
TörlésFinom nagyon én is csináltam már...Csak úgy eteti magát!
VálaszTörlésNe is emlegessük, milyen finom! Csak sajnos már nincs belőle, mert eteti magát! :-))
Törlés