Hozzávalók:
6-7 szem öklömnyi krumpli
3 db ugyanakkora cékla
só
3 ág kakkukkfű
3 ág rozmaring
vaj! margarin
50 g pamezán
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejföl
A krumplit megsikáljuk és héjában megfőzzük, a céklát szintén megmossuk és sütőben megsütjük vagy vízben megfőzzük. a zöldfűszereket megmossuk, lecsipkedjük.
Egy tűzálló tájat kikenünk zsiradékkal, a zöldségeket megtisztítjuk, 1 cm vastagra felkarikázzuk. A tál aljára egy sor krumplit teszünk, sózzuk, rászórjuk a kakkukkfű harmadát. Egy sor céklát sorakoztatunk rá, erre jön a rozmaring harmada. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy minden, de a tetejére krumpli kerüljön, megszórjuk vajdarabokkal. 200C fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük Majd ráreszeljük a parmezánt és rápirítjuk. A tejfölt elkeverjük a préselt fokhagymával és tálaláskor a krumpli mellé kínáljuk. Fenséges étel!
JÓ ÉTVÁGYAT!
ez jó ötlet, nagyon kis kreatív vagy!:) a tejfölt miért nem kented a tetejére sütés előtt?
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, gondoltam, hogy Nálad sikert arat majd! Azt gondoltam, hogy a gyerekem eszik majd belőle, de a fokhagymát nem nagyon szereti. Gondoltam, kis friss dipp. Hát tévedtem. :-)) De tényleg jó volt így.
VálaszTörlésSajnos én nem csempézhetnék a rakott krumpliba céklát, mert élből mindenki elutasítaná, de bezzeg én megkóstolnám.
VálaszTörlésAkkor magadnak amikor rakottkrumplit készítesz? Nagyon finom volt! Krémes a krumplitól, édes a céklától, mégis sós a sajttól. :-))
TörlésHú ez nagyon jó, már a zelleresedet is tervezem:)
VálaszTörlésVárom a beszámolód mindkettőről! Nálunk felnőttfronton mindkettő nagy sikert aratott. :-))
TörlésOlyan jó ötleteid vannak, nagyon tetszik ez a rakott krumplid is! :) Tulajdonképpen a család szereti is a céklát, úgyhogy szerintem nekünk is nagyon bejönne, irtó guszta a fotón! :)
VálaszTörlésNah, ha most látnál Hankka, éppen elpirultam. :-)) Köszi! Valahogy jönnek az ötletek és ezt meg nagyon eltaláltam. Minden szerénytelenség nélkül. ;-)) Próbáld ki, érdemes! :-))
Törlés