Hozzávalók:
500 g sárgarápa
100 g zeller
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk lestyán
1 tk petrezselyemzöld
só
bors
1 db tojás (elhagyható)
teljeskiőrlésű rozsliszt/ tönkölyliszt
zsemlemorzsa a forgatáshoz
A répát és a zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát, a tojást és annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Fontos a teljeskiőrlésű liszt, ez teszi lehetővé, hogy a massza összeragadjon. Megforgatjuk zsemlemorzsában és olyan forró olajban sütjük, hogy folyamatosan süljön, de lassan. Különben csak megszívja magát olajjal.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Bárcsak nálam is így örülnének neki. Az én lányom, aki rajong a halrúdért sajnos nem adná a beleegyezését. Pedig biztos finom volt.
VálaszTörlésOsztatlan sikert csak a felnőttek körében aratott, a kisebbek ettek belőle ugyan, de csak egyszer. Én még hidegen is szívesen. A halrúd azért nyert volna itt is! ;-))
VálaszTörlésÉn nagyon hasonlót szoktam készíteni cukkiniből, De ezt is biztos ki fogom próbálni! :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésCukkinisat én is szoktam csinálni, amikor már unjuk a tésztát. Jó, hogy eszembe juttattad! Ezt feltétlen próbáld ki, nálunk nem utoljára volt, az biztos.
TörlésNagy siker volt nálunk , tegnap este készítettem el vacsira.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet:))
Húúúú, de örülök ennek! Életem Párja mindent megeszik, de ezt a fasírtot valamelyik este is felemlegette, hogy mennyire finom volt. És tudod mivel ettük? Paradicsomlevessel. Ugyanis kicsit több rizst tettem bele és elitta a levét, így tulajdonképpen egy paradicsomos rizs volt. Hogy az mennyire ízlett nekünk. Tiszta vegetáriánus ebéd/vacsora. Ráadásul a paradicsomlevest nem rántással készítettem, hanem friss bazsalikommal. :-))
Törlés