Hozzávalók:
1 db kígyóuborka vagy 2 db salátauborka
2-3 gerezd fokhagyma
só
Dresszing:
2 ek olivaolaj
2 ek (balzsam)ecet
vagy
1 tk (balzsam)ecet
2-3 ek tejföl
Az uborkát vékonyra legyaluljuk. A fokhagymát kipréseljük, az uborkához adjuk és megsózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk. És itt jön a trükk, az uborkát nem facsarjuk ki a sós levétől, hanem egy keveset kiöntünk egy tálkába, ebbe tesszük az olajat és ecetet, összekeverjük, a salátára öntjük és utánaízesítünk.
A másik dresszingvariációban az uborkalevet elkeverjük az ecettel és a tejföllel és ezt öntjük salátára.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Ezt kipróbálom így, köszi!:-)
VálaszTörlésFeltétlen! Kíváncsi vagyok, hogyan ízlik majd Nektek! :-))
TörlésÉpp akartam írni próbáld ki tejfölösen is, én meghalok érte annyira szeretem, akkor láttam, hogy te is tudod már. Én még sok apróra vágott petrezselyemzöldet is szórok hozzá, nyáron frisset, télen szárítottat.Az uborka nagyon egészséges, sokat kell enni belőle. A tzazikit ismered ? minden ugyanez, csak egy doboz sűrű, krémes joghurttal kevered össze a fokhagymás uborkát és borsozod, nyáron a grill húsok mellé fenomenális:-))))
VálaszTörlésNekem a tejfölös a kedvencem. A tzazikit ismerem, sokat készítem nyáron, grillezéskor. Nem csak joghurttal, hanem túróval is dúsítom, ahogy a görögök is szokták, meg egy kis kapor, citromlé bele. Rengeteg fokhagyma. Nagyon finom tud lenni, főleg, ha tud pár napot érni! :-))
TörlésEgy ideje már én is így készítem, nem csavarom ki az uborkát a sós léből! De a dresszing újdonság, legközelebb így fogom készíteni! Lehet felét simán, felét tejfölösen! :)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem ezeket az önteteket. A hagyományos cukros-eceteset csak csirkepörkölthöz készítem. :-))
Törlés