Hozzávalók:
100 ml tej
1 tk mustár
só
bors
kb 200 ml napraforgó olaj (ki ne próbálja senki olívával, ehetetlenül keserű lesz!)
botmixer
Magas vékony edénybe, legjobb egy kancsó öntjük a tejet, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és kicsit felverjük a botmixerrel. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat, miközben verjük. Lehet nem kell mind a 2 dl annak, aki kicsit folyósabban szereti.
És itt van még egy kis videó, hogyan kell tojásos majonézt készíteni (a tejes is ugyanígy készül):
A hozzávalók:
1 tojás
1 tk mustár
bors
só
citromlé
250 ml étolaj
A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek.Egy magasabb falú edénybe önteni a hozzávalókat, a botmixert lenyomni az aljára és lassan felfelé húzni, míg a kívánt konziszteniciát le nem érjük. Ennyi és kész a majonézünk!
A mixeres, tojásos változatot én is készitem, de a tejes nagyon felcsigázott:) Kipróbálom!
VálaszTörlésPróbáld csak Aléda! Kíváncsi vagyok a véleményedre! :-))
TörlésA tojásos változatot gyakran készítem, mint a videóban látható. :) Már ezzel a tojás nélküli változattal is szemeztem, de nem mertem nekiállni, de ha Te mondod... :D ;P További szép vasárnapot! :)
VálaszTörlésKöszönöm, hogy bízol bennem! Talán ismét nem okozok csalódást! ;-))
TörlésMegjegyzem én is, a nyári forró napokra valóban jól jön a tojás nélküli változat! :)
VálaszTörlésÍgy van! Ezzel operált a sztárszakács is! És igazi light! :-))
TörlésSzia! Nagyon jó ötlet! Ugyanez olaj nélkül, csak tejföl-mustár-só-cukor-bors keverésével is szuper :)
VálaszTörlésKöszi az ötletet! Kipróbálós! :-))
VálaszTörlés