Hozzávalók:
1 kisebb fel lilakáposzta
2-3 db savanykás alma
50 g mazsola
citromlé vagy narancslé
olaj
só
A káposztát legyaluljuk, besózzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk. Az almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, felkockázzuk. A mazsolát megmossuk. Az olajat felhevítjük, az almát megpirítjuk, kissé megpároljuk rajta. Rádobjuk a kinyomkodott káposztát, hozzáadjuk a mazsolát (aki nem szereti, az se ijedjen meg tőle, a végére teljesen szét fog főni, csak az édes ízét lehet majd érezni), meglocsoljuk citrommal, sózzuk és 1,5 órán keresztül pároljuk. Ha elfogyna alóla a folyadék pótoljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Akkor köszi, ezt a tányér finomságot, most megenném.:-)))))
VálaszTörlésVáljék egészségedre! :-))
TörlésNagyon szeretjük mi is,csak én mazsola helyett aszalt szilvát használok. Próbáld ki egyszer úgy is, isteni finom:))))
VálaszTörlésKöszi Böbe, egyszer talán sort tudok keríteni rá. :-))
TörlésCsendesen megjegyezném mivel másodjára csinálom...cukor nem igazán kell bele így,de főként a mazsolát áztassuk be!
TörlésNeeeem, cukor egyáltalán nem kell bele, nem is írtam. A mazsolát én sosem áztatom be, mert ennyi idő alatt szétfő, akár akarom, akár nem. :-o) Ha másodszorra csinálod, akkor ezek szerint ízlik ez a fajta káposzta! :-)
TörlésSültekhez ideális,természetesen.
TörlésDe nekem közel három óra párolódás alatt sem főtt szét a mazsola,csatolnék képet is,de nem jött össze!
Nálam sikertelen volt e mutatvány sajna.
Kedves Zsolt!
TörlésAkkor nem marad más hátra, mint beáztatni, vagy kissé előfőzni, püríteni és úgy összefőzni a káposztával. Mert ezek szerint mazsolafüggő a mutatvány. De remélem a káposzta ízre finom volt!
Na-na Anikó nekem is hagyjál egy kicsikét!:-) Nagyon guszta és imádom a párolt káposztát és fehér káposztából is szoktam csinálni.
VálaszTörlésGyere Évám, van még belőle. Ez is olyan, mint a marhapörkölt, hogy csak nagy mennyiségben érdemes nekikezdeni. :-))
TörlésHa Anikó és Éva hagy egy kicsit, én is beállok a sorba! :) Almával ugyanis még soha nem készítettem, megkóstolnám szívesen! :)
VálaszTörlésGyere Hannak! Neked extra félretettem egy adagot! ;-))
TörlésHúú, milyen guszta tálalás... Annyira szeretem a párolt lila káposztát, de olyan ritkán készítem (nekem mindig túl édesre sikerül, eddig még nem igazán tudtam eltalálni azt az ízt, amit szeretnék).
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Próbáld ki ezt a fajta készítési módot. Ha túl édesnek találnád, tegyél bele még citromlevet!
Törlés