2013. március 15., péntek

Vasalt csirkecomb gyömbéres szójás pácban

Lassan itt a grillszezon. Mi meg is nyitottuk egy remek csirkecombbal, csak mivel nem volt kedvünk tüzet szítani, kontaktgrillben készült el. Télen is tudunk így nyarat varázsolni a lakásba, no meg finom ízeket.


Hozzávalók:

4 db csirkecomb kicsintozva
100 szójaszósz
1 kb. 2 cm hosszú gyömbér finomra lereszve
1 citrom leve és héja
1 kisebb csili felaprítva
2-3 ek olivaolaj

A páchoz a szójaszószt, gyömbért, citromhéjat és pár csepp sitromlevet, meg a csilit, olajat összekeverjük egy tálban. a csirkecombokat egy fagyasztózacskóba tesszük, ráöntjük a páclevet, kinyomkodjuk belőle a levegőt, összefogjuk a zacskó száját, mondjuk egy sipesszel és a kezünk között forgatva, gyurmázva eloszlatjuk a páclevet a combok között. Így mindenhol fogja érni a páclé, mégsem foglal nagy helyet. A hűtőben legalább 2 órát, de még jobb, ha egy éjszakát érleljük a húst. Ezután lecsepegtetjük, a grillt előkészítjük és szép pirosra sütjük rajta. Salátával, friss kenyérrel a legfinomabb ebéd ez a szaftos hús. 




10 megjegyzés:

  1. Óh, a grillszezon.....csak tényleg nagyon lassan van itt...:( De a szezonnyitó finomságod fenségesen néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De most már jön, csak napok kérdése!!! De az illúzió bármilyen páccal és hússal tökéletes a jó meleg szobából nézve! ;-))

      Törlés
  2. Jaj, nyelek nagyokat! :) Az a gyömbéres-csilis pác nem semmi, csuda finom lehet így a husi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó kis étel, csak ajánlani tudom. Faszénen meg különösen aromás! :-))

      Törlés
  3. Azt nem kétlem, hogy ez egy isteni ebéd volt!! Nagyon étvágygerjesztően néz ki!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mária! Persze a gyerek nem evett belőle, no, de mi...! :-))

      Törlés
    2. Az én fiaimnak nagyon tetszene, de Tomi unokámat én se bírnám rávenni, hogy húst egyen.

      Törlés
  4. Jöttem, megnézni, hogy készül a vasalt csirkecomb. ;) Mit mondjak, nagyon guszta!! Na és a saláták, imádom a salátákat, és a savanyúságot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát úgy, hogy fogod a vasalót... Nem, persze, hogy nem! :-)) Viszont nagyon klassz, szaftos marad a hús kontaktgrillben. És ha a saláták a gyengéid, holnap jövök az egyik receptjével. Nekem az a kedvencem. ;-))

      Törlés
  5. Hát, a neve borzasztóan tetszik. :)) De a receptet olvasva, ízre is fini lehet... ;P

    VálaszTörlés