Hozzávalók:
40 dkg uborka/ 1 db kígyóuborka
200 g túró (legjobb a kissé krémes német túró)
200 g joghurt
1 ek olívaolaj
1 tk citromlé
1 ek kapor
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
Az uborkát nagylyukú reszelőm lereszeljük, kicsit állni hagyjuk. A túrót, joghurtot, olívaolajat, citromlevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kaprot és a zúzott fokhagymát. Az uborkát kissé kinyomkodjuk és a mártásba tesszük. Alaposan összeforgatjuk és hűtőben legalább 1 éjszakát, de még jobb, ha 1 napot állni hagyjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Régóta keresek egy jó tzaziki receptet, azt hiszem, ez lesz a nyerő! Köszönöm! Mentve ez is! :)
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök Ditti! Kipróbált és bevált, vagy 10 éve! Csak ajánlani tudom! :-))
VálaszTörlésGyorsan meglesem te hogyan csinálod.....szuper! Nekem kicsit más a bevált receptem, de szerintem idén kipróbálom így is! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Várom az ítéletet! :-))
TörlésNagyon jól néz ki, szeretem! :) Nekem újdonság a receptedben a túró és a kapor, legközelebb kipróbálom, biztosan nagyon finom! :)
VálaszTörlésA barátnőm, aki igencsak gyakorlott háziasszony, szintén csodálkozott, majd megkóstolta és utána már vitte is a receptet! :-))
TörlésNagyon tetszik a túrós recepted, imádjuk mi is:) Már alig várom, hogy melegebb legyen, eltűnjön ez a sok hó, akkor elő a grillsütővel:)
VálaszTörlésHát igen, a hó! Jóból is megárt a sok. Meg az esőből is. Hogy unom! Én is grillezni akarok már! És NAPOT!!!! Mivel roppant nem felemelő esőben utazni. És Húsvétkor napfényt akarok otthon.
TörlésA tzazikit pedig csak javasolni tudom! :-))
Szerintem ezt én most is -bár éppen zuhog a hó- meg bírnám enni. Még hús se kell hozzá, csak úgy magában. Esetleg egy kis sült krumplival.
VálaszTörlés